HockeyNews
PLUS

Rögle jagar målskytt

(5519) Chris Abbott/Rögle BK
Bildbyrån

Publicerad: 12 december 2018

Rögle har intensifierat jakten på nyförvärv efter att Lucas Elvenes och Nils Höglander kommit med i JVM-truppen. Högst upp på önskelistan står en målskytt. 

– Oavsett vad vi tar in så ska det ska vara en spelare som kan hjälpa oss att sätta puckarna i nät, säger sportchefen, Chris Abbott till HockeyNews.se

Presenteras i samarbete med ATG

När HockeyNews.se når Rögles sportchef Chris Abbott är han på väg hem till Ängelholm efter att ha varit på scoutingresa, men vart han varit är inget han vill kommentera. 

– Haha, nej det kommer jag inte berätta. Då börjar det spekuleras. 

Är det något på gång den närmaste tiden?

– Jag kan inte kommentera det. Förhoppningsvis väldigt snart, men för tillfället kommer vi inte presentera någonting. 

Hur ser processen ut just nu?

– Jag kollar hela tiden vad som är ledigt och är ute och scoutar olika spelare. Samtidigt vill jag vara väldigt tydlig med att jag är nöjd med gruppen vi har just nu. Jag är väldigt glad över insatserna spelarna har gjort. 

Trots bra insatser har Rögle haft det tungt med målskyttet den senaste tiden, och det blev inte lättare när båda forwardsen Nils Höglander och Lucas Elvenes togs med i JVM-truppen. Därmed har sportchefen intensifierat jakten på nyförvärv. 

– Jag skulle säga att en forward är det som ligger närmast nu. Vi är inte så breda för tillfället, men samtidigt har spelarna som fått lite mindre istid tidigare har gjort det bra när vi varit ont om folk, säger han. 

Är det en målskytt du letar efter – med tanke på ert målskytte de senaste matcherna?

– Ja. Oavsett vad vi tar in så ska det ska vara en spelare som kan hjälpa oss att sätta puckarna i nät. 

Abbott är förhoppningsfull om att hitta rätt spelare. 

– De är väldigt många spelare som rör sig just nu. Jag är väldigt öppensinnad men ändå noga med att se till så att det blir rätt. Vi får se vad som händer den närmaste tiden. 

Vilka ligor tittar du på först och främst?

– Jag begränsar mig inte. Det kan vara i Nordamerika, KHL och övriga ligor i Europa. Det finns intressanta spelare överallt. 

En spelare som lämnat Rögle under säsongen är Christian Thomas, som misslyckades totalt i SHL. I sin nya klubb i KHL har forwarden börjat producera, något som Abbott inte är förvånad över. 

– Christian är en fantastisk kille och en väldigt talangfull spelare. Jag är väldigt glad över att han har gjort det bra där borta. Såklart hade jag gärna sett honom i vårt lag hela säsongen, men tyvärr föll det inte väl ut hos oss. Jag önskar han all lycka. 

Var det en misslyckad värvning från er sida?

– Nej, det tycker jag inte. Det är alltid olika anledningar som ligger bakom till varför det inte funkar på olika ställen. Både han och laget fick en tung start i SHL, och då är det lätt att det låser sig för den typen av spelare. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS