Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hallenius efter att ha nobbats till januariturnén: "Är nästan och nosar på det riktiga landslaget"

Allsvenskan

Linus Hallenius nobbades till januariturnén.
Anfallaren menar att han visat nog.
- Självklart tycker jag väl att jag ska vara med om man tittar på kvalitet. Men då tycker jag nästan att jag är och nosar på det riktiga landslaget också, säger han till Studio Allsvenskan, enligt Sundsvalls Tidning.

Foto: Bildbyrån.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA IMORGON
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

För en tid sedan presenterade Janne Andersson sin trupp till det stundande januari-lägret i Qatar. På anfallssidan valde Andersson bland annat att ta med Häckens Alexander Jeremejeff, Borussia Dortmunds Alexander Isak och Kalle Holmberg i IFK Norrköping.

Hallenius, 29, som kom tvåa i skytteligan med sina 18 mål fick dock inte en plats. I podcasten Studio Allsvenskan berättar Sundsvalls-anfallaren om hur han ser på förbundskaptenens beslut. Hallenius säger där att han själv tycker att han inte borde vara allt för långt från det ”riktiga” landslaget.

- Jag vet inte exakt vad man värderar i det. Men så som det ser det så är det väl någon form av ungdomsstuk på det. Jag tänker väl, självklart tycker jag väl att jag ska vara med om man tittar på kvalitet. Men då tycker jag nästan att jag är och nosar på det riktiga landslaget också. Om man tittar på ren och skär kvalitet så tror jag att jag skulle göra det bra där, säger han i podden, enligt Sundsvalls Tidning.

Annons

Enligt Hallenius kan hans klubbadress vara en av faktorerna som fällt avgörandet.

- Jag har varit ganska öppen med det, att den stora anledningen att jag står inför det här beslutet om vad jag ska göra nästa steg har ju att göra med ganska mycket med den här landslagsdiskussionen och att man kanske inte får samma chans om man spelar i GIF Sundsvall. Jag har sagt det till dem hemma: I en optimal värld skulle man kunna representera GIF Sundsvall och vara en av de bästa spelarna och ändå vara nära diskussionen. Men så är det ju inte om jag inte ens blir uttagen i januariturnén.

Fakta

Sveriges januaritrupp

Målvakter: Isak Pettersson, Oscar Linnér, Jacob Rinne.

Försvarare: Filip Dagerstål, Alexander Milosevic, Johan Larsson, Adam Andersson, Joel Andersson, Jonathan Augustinsson, Robin Jansson, Sotirios Papagiannopoulos.

Mittfältare/anfallare: Hosam Aiesh, Simon Tibbling, Karl Holmberg, Simon Thern, Alexander Fransson, Viktor Gyökeres, Melker Hallberg, Daleho Irandust, Alexander Isak, Alexander Jeremejeff, Jonathan Levi, Kerim Mrabti, Kristoffer Olsson, Muamer Tankovic, Tesfaldet Tekie.

Publicerad 2018-12-12 kl 09:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto