HockeyNews
PLUS

"Hade nog fått panik i Mora"

(5508) Emil Bejmo
Bildbyrån

Publicerad: 12 december 2018

FacebookXWhatsApp
SSK-debuten slutade med förlust för Emil Bejmo.
Ändå är den utlånade Moraforwarden optimistisk inför framtiden.
– Förhoppningsvis kan jag hjälpa Södertälje att vända skutan, säger Bejmo till HockeyNews.se.
Hockeyallsvenskan i samarbete med Coolbet 

Emil Bejmo, 29, har i drygt fyra raka säsonger tillhört Mora. Han var lagkapten när laget tog klivet upp i SHL säsongen 2016/17, men i år har han inte fått det lossna. På 17 SHL-matcher blev det två assistpoäng och speltiden har blivit mindre och mindre. Förra veckan blev det klart att Bejmo lånas ut till Södertälje resten av säsongen.

– En jäkligt bra lösning skulle jag säga. Jag behöver spela hockey. Hade jag suttit kvar i Mora resten av säsongen hade jag nog fått panik. Det hade inte varit bra för någon. Kanon för mig och förhoppningsvis kan jag hjälpa Södertälje att vända skutan, säger Bejmo till hockeyNews.se.

Förmodligen fått panik säger du, var du på väg dit?

– Nej, nej. Jag är hockeyspelare och jag vill inte spela tre minuter per match eller inte spela alls. Ska jag utvecklas behöver jag spela och det var Mora helt med på. En jättebra lösning, säger han.

Var det du eller Mora som tog upp det?

– Vi var överens. Forsberg (Moras sportchef) var jäkligt bra när det behövde hända något, säger Bejmo.

Senast Bejmo spelade i Hockeyallsvenskan var säsongen 2016/17 och då gjorde han 30 poäng (16+14) på 50 matcher, och han berättar att det fanns några alternativ till utöver SSK.

– Ja, det var några som hörde av sig. Södertälje kändes spännande, säger 29-åringen.


Bejmo debuterade i Södertälje i söndags mot Almtuna, men det slutade med en 0-4-förlust.

– Jag tyckte vi spelade bra, men fick inte in pucken. Får vi in pucken nästa match blir det bra, säger Bejmo.

Vad har SSK sagt till dig?

– Jag ska vara den jag är och spela mitt spel. Jag ska utmana, röra på fötterna och jobba stenhårt. Där är jag riktigt bra och det är den nivån jag har försökt hitta i SHL, men inte gjort. I Hockeyallsvenskan vet jag att jag är bra och det ska jag visa, säger Bejmo.

Hur är självförtroendet?

– Rätt bra faktiskt. Jag visste inte riktigt innan matchen. Nu var det första matchen på länge och jag blev lite trött ibland. Men det var mycket som stämde. Jag vann mycket närkamper och skapade några chanser, med det var det där sista som saknades. Pucken ska in också. Det är något vi måste jobba på, säger Bejmo, som bildade kedja med Mikael Ahlén och Lucas Carlsson.

– Jag och Ahlén ska väl inte vara några flashiga lirare. Vi ska vinna puckar, vara jobbiga att möta, och det tycker jag att vi var. Vi var starka i anfallszon och fick långa anfall. Sedan är Lucas skicklig i mitten, säger Bejmo.

För SSK och Bejmo väntar i kväll bortamatch mot Leksand i Tegera Arena. En arena den Morautlånade forwarden trivs i.

– Det ska bli kul. Alltid kul att möta Leksand. Sedan är det lite historia, man har mött dem några gånger. Vunnit några nu på slutet, men även förlorat. Jag kommer ihåg vinsterna och förhoppningsvis får vi fira i Tegera igen, säger Bejmo.

Här kan du läsa fler artiklar om Hockeyallsvenskan  

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)