Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Peking-tränaren om Mitov Nilsson: "Förväntar mig att spelare med kontrakt är kvar"

Allsvenskan

David Mitov Nilsson var i år skadad och petad i Norrköping. 
Jens Gustafsson förväntar sig att målvakten stannar i klubben. 
- Jag förväntar mig att spelare som står under kontrakt är kvar, säger Peking-tränaren till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

IFK Norrköping-målvakten David Mitov Nilsson var under guldåret 2015 given i lagets startelva, liksom fram till att han skadade sig allvarligt i början av 2016 och därefter först var tillbaka i startelvan i juli 2017. Inför den här säsongen var oturen åter framme för målvakten som ådrog sig en skada och först var tillbaka på bänken i somras, men den här gången inte lyckades peta Isak Pettersson från en plats i lagets startelva. 

Mitov Nilsson berättade i somras att han tycker att det är bra med konkurrens, men att han vid knapp speltid och utveckling möjligen får se sig om efter en ny klubbadress. 

Annons

- Om jag inte får spela här och det inte gynnar min utveckling kanske man måste se sig om. Men först och främst är det bara IFK Norrköping som gäller. Jag har inte ens tänkt tanken på att leta efter andra klubbar, så långt tänker jag inte, sa han till Fotbollskanalen då. 

Efter säsongens slut har däremot inte Mitov Nilsson velat ställa upp på en intervju med varken Fotbollskanalen eller NT.

Peking-tränaren Jens Gustafsson berättar i sin tur att han är nöjd med sitt målvaktsstall och att han hoppas att Mitov Nilsson håller sig frisk nästa år. 

- Vi är glada över att ha en kvalitativ målvaktsbesättning och är fullt medvetna om att vi har en tuff konkurrens. Under året hade Mitov periodvis en skadefrånvaro, vilket gjorde att vi kunde balansera upp konkurrenssituationen på ett ganska bra sätt. Det är så det ser ut, säger Gustafsson till Fotbollskanalen.

Annons

- Ingen skulle bli gladare än jag om Mitov kan hålla sig frisk under kommande säsong, så att han på sätt och vis kan komma tillbaka och prestera på den nivån som han kan. Han har haft en jättetuff tid, men tagit sig igenom den och växt. Det är ända sedan han skadade sig mot Falkenberg 2016 och sedan har han grinat illa ett antal gånger. Jag hoppas för allas skull att han håller sig frisk, fortsätter han.

Vidare förväntar sig även Gustafsson att Mitov Nilsson blir kvar i Norrköping. 

- Jag förväntar mig att spelare som står under kontrakt är kvar, säger han. 

David Mitov Nilsson har kontrakt med Norrköping över nästa säsong. 

Publicerad 2018-12-11 kl 13:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto