HockeyNews
PLUS

Forsberg: ”Vi kommer definitivt att kolla"

(5492) Anders Forsberg
Bildbyrån

Publicerad: 11 december 2018

FacebookXWhatsApp

Martin Bakos är uppsatt på waivers och kan bli aktuell för Mora. Sportchefen Anders Forsberg medger att klubben söker efter nyförvärv, men är inte så säker på att Bakos blir ett av dessa.

– Någon borde plocka upp honom där borta, men vi kommer definitivt att kolla det hela, säger han till HockeyNews.se.

Presenteras i samarbete med ATG 

Under måndagen sattes Bostons slovakiske forward Martin Bakos, som hittills spenderat säsongen i AHL-laget Providence Bruins, upp på waivers av sin klubb. Vid sådana fall brukar spelaren kunna vända tillbaka till den klubb han senast var kontrakterad hos, i detta fall Mora. Hur situationen ser ut är inget som Moras sportchef Anders Forsberg vet i nuläget.

– Jag vet faktiskt inte. Någon borde plocka upp honom där borta, tycker jag. Jag vet ju hur det funkar. Det är så att han har en ganska hög lön för AHL, och jag antar att de inte vill betala så mycket. Jag tror att han har 200 000 dollar, så det är en ganska hög AHL-lön. Det är därför han hamnar på waivers, säger han till HockeyNews.se.

– Får han inget bud så får de väl ner lönen på honom. Så det är väl en ekonomisk sak. Sen vet jag inte hur han kommer att hantera det hela. 

Kan det bli aktuellt för er att plocka hem honom?

– Jag vet faktiskt inte. Det beror på vart det hamnar prismässigt också. Nu har jag inte följt honom under säsongen här, men vi kommer definitivt att kolla det hela. Men jag tror han kommer bli upplockad någonstans. Det är min gissning, att han kommer bli upplockad där borta eller att Boston kommer att matcha budet som de andra ger honom. 


Martin Bakos i det slovakiska landslaget under VM i våras. Foto: Bildbyrån. 


Enligt uppgifter till hockeypuls.se kommer Mora presentera ett nyförvärv den här veckan. Men så långt fram är man inte, enligt Forsberg. 

– Tyvärr inte än. Jag önskar att jag kunde säga att det är så nära, men där är vi inte ännu. Vi är ju ute och tittar och har en insamling från fans och sponsorer, men vi är inte så nära än. 

– Vi är ju ute och tittar, men det ska dyka upp rätt och vi ska ha ekonomin till det. Vi strävar efter att förstärka truppen, så det ska ju vara någonting som förstärker truppen också. 

Vilka spelartyper är det ni söker efter?

– Vi tittar egentligen både på backar, centrar och forwards. Vi tittar på vad som dyker upp där. Vi tycker att vi har helt okej på alla positioner, men vi behöver kanske spetsa ett eller två snäpp. 

Är det det som behövs för att ni ska kunna lyfta i tabellen också?

– Ja, det tror jag. Vi har spelat ganska bra på slutet, bortsett från HV71 borta som var ett riktigt bottennapp. Vi har varit ganska tajta och kommit upp ett snäpp, så vi spelar bättre nu och ser bättre ut som lag. Men det gäller att ta sig ytterligare ett steg och då är det troligast genom att förstärka truppen någonstans. 

– Sen för oss så är det nästan som ett nyförvärv att man får ha spelare hela, för hösten har ju varit stökig. 

Att hitta spetsnyförvärv är inte det lättaste när man måste ta hänsyn till en budget, utan Mora måste istället gå lite andra vägar för att locka till sig spelare. 

– Vi är ute väldigt aktivt och letar på marknaden efter vad som kommer lös och om det är något som kittlar där så är vi med och bjuder om det. Men det ska ju passa vår budget också. Vi kan kanske inte gå upp och konkurrera med de här stora drakarna i SHL, utan det vi kan erbjuda är en bra position i laget och att de får möjlighet att spela väldigt mycket, de som kommer. Så det är där vi försöker konkurrera mot andra klubbar.

Finns där några namn du kan nämna?

– Nej, inte än. Inte som jag kan kasta ur mig här, säger Anders Forsberg. 

Här kan du läsa fler artiklar om SHL 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)