Inför Barcelona – Tottenham

 

Baksmällan från Nort London Derby har lagt sig, Leicester har avverkats och vi har fått en nybliven 50-åring. Det är tisdag, det är Champions League och det är säsongens störta europamatch, Barcelona away.

 

Ja hybrisen man lyckades samla efter Chelseamatchen dämpades något när vi åkte på stryk i derbyt men Spurs lyckades samla sig starkt och Leicester avverkades med några viktiga kuggar på bänken. Det syns verkligen att Poch satsar på denna match, medan våra motståndare mönstrat bästa elvan senaste matcherna. Bortsett ifrån Arsenalmatchen så känns truppen på gång senaste tiden och vi i THSS vill första starta med att lyfta på hatten för Delle Alli.

Alli är alltså 22 år och har redan uppnått milstolpen 50 mål för Spurs. Första målet i den liljevita tröjan kom mot just Leicester 2015 och milstolpen fullbordades mot samma lag. Fastän Alli haft en mer ojämn säsong känns det som han, liksom laget, börjat komma igång och hans djupledslöpningar är ack så viktiga för Spurs i matcherna. Ingen annan spelare drar sönder mittbackarna på samma sätt.

Ytterligare goda nyheter som kommit i dagarna är ju att Walker-Peters förlängt sitt kontrakt. Jag tror att om ett par säsonger är han ordinarie i startelvan och ytterligare ett framtidsnamn i Spurs.

 

Vad gäller kvällens match mot Barcelona så är min personliga känsla ljummen. Det får ni övriga se som ett gott tecken då jag varit överoptimistisk och eldig när det gäller de fyra föregående matcherna i Champions League. Men just för ikväll, när det är vinna eller försvinna, så ligger mitt intresse i hur truppen kommer välja att sätta ner foten på Nou Camp. Vi har varit med om resor till Madrid och Milano tidigare säsonger när känslan varit ljummen men när Spurs visat sin storhet som lag och spelat jämnt med Europas storlag och det finns vissa tecken på himlen att det är dags för ytterligare en skåra i det liljevita bältet. Det gäller att truppen visar sitt personbästa samt att Poch visar fingertoppskänsla både i trupputtagningen samt matchbyten.

 

Det finns vissa hinder för att starta med starkaste elvan för Poch. Sanchez och Foyth är borta tillsammans med både Aurier och Trippier vilket ser ut att ge Walker-Stevens hans största match i Spurs hittills.På mitten är det främst Lamela, Wanyama och Dembeles frånvaro som stör där Lamelas konkurrens emot Son och Lucas verkligen har plockat fram det bästa ur de sistnämnda.

Nej det kunde varit en starkare trupp som flög ner till Spanien men det finns ingen mening att gräva ner sig utan istället sätta hoppet till de elva som kommer starta. Då det gäller att plocka tre poäng för att gå vidare i cupen så gäller det att hålla huvudet kallt. Spurs har i många matcher gasat från start för att sedan sina i orken mot slutet och de matcher när laget jagat mål har det inte riktigt gått ända fram. Nej det gäller att konservera orken och hålla en jämn fart genom hela matchen för att vi ska klara av att bryta ner Barca och deras bollinnehav. Tålamod och kyla.

 

Europakväll igen och när kvällsljuset speglar de liljevita tröjorna står matchen 0-0 och drömmar är till att besannas. COYS

 

/Johannes Glanz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.