Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Moberg Karlsson om flytten till Prag – och hoppet om Blågult: ”Kan absolut stärka mina chanser”

Sverige (herr)

David Moberg Karlsson blev i dag presenterad av Sparta Prag.
Nu ger han sig ut på sitt andra utlandsäventyr med hopp om Blågult.
- Det kan absolut stärka mina chanser, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA PÅ LÖRDAG
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

David Moberg Karlsson, 24, lämnade redan under 2013 IFK Göteborg för sitt första utlandsäventyr och spel i Sunderland i England. Efter en utlåning till Kilmarnock och en permanent flytt till Nordsjaelland, så vände han under 2016 hem till Sverige och IFK Norrköping för spel i allsvenskan.

Anfallaren var tidigare i höst tydlig med att han ville lämna Norrköping, men verkade först stöta på hinder, då tjeckisk media rapporterade om att Peking först nobbade ett bud från Sparta Prag före det nu blev klart med flytt till den tjeckiska storklubben.

- Ja, men det är väldigt, väldigt skönt. Jag sa nog direkt efter sista matchen att jag ville iväg. Det är också skönt att veta var man ska vara nästa år. Det hade också varit annorlunda om Norrköping hade sagt att jag inte ska någon annanstans, men nu har det väg hela tiden. Det är extremt skönt att man vet var man ska göra nästa år och ha fullt fokus på det, säger han till Fotbollskanalen.

Annons

Moberg Karlsson lämnar också Peking med varma känslor. Detta trots att Norrköpings ordförande Peter Hunt i förra veckan uttalade sig om att han tyckte att det var ett ”lönlöst” uttalande av Moberg Karlsson, när anfallaren dessförinnan gick ut och sa att det skulle vara märkligt om han är kvar i klubben i januari.

- Jag tycker att känslorna är fantastiskt varma för både klubben, supportrar och medspelare. Jag känner bara tacksamhet till klubben. Sedan svarade jag bara ärligt på en journalists fråga. Jag var inte insatt i budgivningen, men hörde att de hade nobbat en summa på 13 miljoner och tyckte att det lät högt. Sedan vet jag inte vad jag ska säga om att han sa att det var löjligt och att jag försökte påverka föreningen till något. Det var bara ett rent och ärligt svar. Jag har inget mer att säga om det.

Annons

Nu tror han på en ljus framtid i Tjeckien. Han föll för klubbens starka intresse och att han fortsatt få representera en storklubb som har chans att vinna titlar.

- Det är den största klubben i Tjeckien och jag vet att de har visat stort intresse för mig. De har scoutat mig i väldigt många matcher, samtidigt som vi haft en diskussion och jag gillar projektet. Det är rätt steg för mig, säger han.

- Jag har ändå varit i IFK Göteborg som är en storklubb, även om det haft det lite jobbigare i slutet och i Norrköping har vi tampats i toppen. Det ger mersmak. I Sunderland och Kilmarnock hade vi det lite kämpigare och det ger en annan ångest att spela då. Det roligaste som fotbollsspelare är att vinna titlar, fortsätter han.

I dagsläget är däremot Sparta Prag långt ifrån en ligatitel. Laget är placerat på femteplats i tabellen och har 15 poäng upp till rivalen och serieledaren Slavia Prag. Däremot fick han förklarat för sig att klubben är under förändring.

Annons

- De vill få in lite nya spelare och huvudmålet är nu att nå kval till Europa och sedan utmana om ligatiteln nästa år. Men det är klart att klubben och spelarna vill vinna varje match och utmana, men mest realistiskt är att sikta på titeln nästa år med en ny spelidé och sådär. Det är också, som sagt, lite anledningen till att jag väljer det är laget, att det inte är en slagpåse. Nu har jag chans att vinna grejer.

En förhoppning med flytten är också att han kan tänkas närma sig spel i Janne Anderssons svenska landslag. Även om han inte blev uttagen till vinterturnén i Qatar, vilken han i och med flytten ändå inte skulle kunna vara med på, så tror han att flytten kan öka hans chanser till landslagsspel i framtiden.

- Ja, men det tror jag. Om jag presterar i min nya klubb och man får spela i gruppspelet i Europa League, får visa sig där och mäta sig med bättre spelare är det nog enklare för Janne att se att man håller en högre nivå. Det blir enklare för honom att mäta. Jag tror absolut att det kan stärka mina aktier, säger han.

Annons

Sparta Prag har flest ligatitlar av alla klubbar i den tjeckiska ligan med tolv ligabucklor. Laget har däremot inte vunnit ligan sedan säsongen 2013/2014.

Publicerad 2018-12-10 kl 20:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto