Kross i sista matchen
Publicerad: 2018-12-09
FHC18
Frölunda J18 bjöd på målfest när den 22a raka segern i J18 Elit säkrades.

GÖTEBORG Det var inget snack. Detta var Frölundas match från start till stopp. Man hade gått ifrån till en 4-1 ledning innan halva perioden var spelad och utökade sedan två gånger om till både 1-5 och 1-6 som blev periodens slutresultat.

Den andra perioden blev en grinig historia där Frölunda förutom att göra mål även fick uppsöka botbänken ett par gånger men det var aldrig något som hotade göteborgarna som jagade sin 22a raka seger och med 1-8 på resultattavlan efter mål av William Bengtsson-Söderlund och Gabriel Lundberg så kunde man med största säkerhet säga att Vita Hästen inte skulle lyckas vända detta.

Sagt och gjort, den tredje perioden kom och där noterades Daniel Torgersson för sitt 13 mål i serien vilket innebar 1-9 och matchens slutresultat. Noterbart i matchen är att både William Bengtsson-Söderlund och Simon Edvinsson båda bevarat målformen från Tv-Pucken tidigare i höst då båda noterades för sina första mål i Frölunda J18. William stod för både 0-1 och 1-7 medan Simon Edvinsson sköt in 1-3 i den första perioden. Stort Grattis till målen.

Segern innebar att Frölunda J18 nu spelat klart serien och 22 segrar på 22 matcher får ses som ett styrkebesked då man som enda lag i hela J18 elit inte förlorat en match. Om segersviten säger tränaren Tobias såhär: Det är ett resultat av vår verksamhet med spelarna och ledarna i det. Killarna har ett enormt driv varje dag

Nu väntar lite julfirande innan man återsamlas i Frölundaborg i mellandagarna och laddar för vårens J18 Allsvenskan där man bl.a. får möta de regerande Svenska Mästarna Djurgårdens IF. Stort Grattis alla spelare och ledare i Frölunda J18 till den magiska segerraden.