Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

VM-lottningen blir av - trots oroligheterna: "Vi kommer inte röra oss ute privat"

Sverige (dam)

Det har varit oroligt i Frankrike den senaste tiden.
Men trots det kommer lottningen till sommarens VM att äga rum.
- De har bedömt att det går att genomföra, säger SvFF:s säkerhetsansvarige, Martin Fredman, till Aftonbladet.

Foto: Bildbyrån.

Under den senaste perioden har våldsamma protester i Frankrike utbrutit, bland annat med anledningen av att landet höjt skatten på bränsle. Därefter har oroligheterna växt genom de så kallade "gula västarna" och kritik har även riktats mot regeringen. Medier har rapporterat om flera dödsfall och att hundratals har kommit till skada på grund av protesterna.

Till följd av protesterna har flera matcher i den franska ligan ställts in och matcher i handbolls-EM, som nu spelas i Frankrike, har också skjutits upp.

Under lördagen ska lottningen till sommarens VM äga rum. Den är inte i fara, trots oroligheterna.

Annons

- Vad gäller arrangemanget som sådant så kommer det att bli av, de har bedömt att det går att genomföra. Vi får förlita oss på det, men klart att vi är vaksamma och får vara beredda på att saker och ting kan hända, säger svenska fotbollsförbundets säkerhetsansvarige, Martin Fredman, till Aftonbladet.

Däremot medger Fredman att de representanterna somåker till Frankrike från SvFF:s sida, bland annat generalsekreteraren Håkan Sjöstrand och förbundskapten Peter Gerhardsson, kommer att vara försiktiga när man senare färdas vidare till den ort där Sverige ska spela.

- Det ligger mycket prestige bakom den här typen av arrangemang så man kommer vilja genomföra det. Men vi kommer inte röra oss ute privat, det blir ingen julshopping om man säger så.

Lottningen ser du live på TV12 och Fotbollskanalen med start 17.50.

Annons
Publicerad 2018-12-08 kl 09:13

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto