Både Färjestad och Örebro fick jubla ikväll.
Växjö Lakers HC

SHL-SVEPET: Örebros sjuka kross – Färjestad starkast i seriefinalen

Örebro spände musklerna ordentligt när man under torsdagskvällen besegrade Frölunda med hela 7–1. Samtidigt kunde Färjestad slå Luleå i seriefinalen i Karlstad och Malmö drog det längsta strået i kvällens heta Skånederby.

Brynäs – Linköping 2–5 (1–1, 1–3, 0–1)
Brynäs: Lukas Kilström, Nicklas Danielsson
Linköping: Anton Karlsson, Adam Brodecki, Johan Södergran, Andrew Gordon, Nick Sörensen

Brynäs tappade både en 1–0- och 2–1-ledning i kvällens hemmamatch mot Linköping. Det skulle stå Gävlelaget dyrt, som efter tre insläppta mål på drygt nio minuter fick se sin 2–1-ledning förvandlas till ett 2–4-underläge. I samband med 2–4-målet byttes Brynäsmålvakten David Rautio ut och in kom istället Joacim Eriksson, som i och med målvaktsbytet fick göra sin säsongsdebut i Brynäströjan. Eriksson höll tätt, men kunde inte hindra Nick Sörensen från att sätta 5–2 i tom kasse i slutskedet av matchen.

Djurgården – Skellefteå 3–2 efter förlängning (0–0, 2–2, 0–0, 1–0)
Djurgården: Olle Alsing, Jonathan Davidsson, Jakob Lilja
Skellefteå: Joakim Lindström, Andreas Wingerli

Efter en mållös förstaperiod kunde Skellefteå gå iväg till en 2–0-ledning efter mål av Joakim Lindström och Andreas Wingerli. En och en halv minut efter Wingerlis 2–0-mål stod det 2–2 på resultattavlan efter två snabba Djurgårdsmål signerade Olle Alsing och Jonathan Davidsson. Tredje perioden blev mållös, men publiken på Hovet skulle inte behöva vänta länge för ett avgörande i förlängningen. Efter bara 34 sekunders spel kunde Djurgårdens landslagsman Jakob Lilja pricka in pucken bakom Gustaf Lindvall  och således skjuta extrapoängen till Stockholmslaget.

Växjö – Timrå 2–1 (0–0, 0–0, 2–1)
Växjö: Peter Andersson, Roman Horak
Timrå: Sebastian Collberg

Växjö pallade för favorittrycket när nykomlingen Timrå gästade Vida Arena. Efter två mållösa perioder kunde Växjö genom två snabba mål dra det längsta strået i torsdagskvällens match. Peter Andersson sköt sitt andra mål för säsongen innan Roman Horak prickade in 2–0-pucken i spel fem mot fyra. Sebastian Collberg fick in en Timråreducering i slutet av matchen, men närmare än så kom inte gästerna som i och med förlusten hamnade under kvalstrecket.

Färjestad – Luleå 1–0 (1–0, 0–0, 0–0)
Färjestad: Gustav Rydahl
Luleå:

Det bjöds på seriefinal i Karlstad i kväll när ett skadedrabbat Färjestad tog emot serieledande Luleå hemma i Löfbergs Arena. Publiken bjöds emellertid inte på någon direkt glimrande anfallshockey den här kvällen. Gustav Rydahl gav hemmalaget ledningen i mitten av inledningsperioden och efter det var det faktiskt slut på målfirandet för den här kvällen. Färjestad kunde hålla undan och ta samtliga tre poäng, vilket innebär att man kliver förbi Luleå och seglar upp på förstaplatsen i SHL-tabellen.

Malmö – Rögle 2–1 efter straffläggning (0–0, 1–1, 0–0, 0–0, 1–0)
Malmö: Johan Olofsson (2)
Rögle: Olle Liss

Tätt och jämnt. Ja, så skulle man kunna sammanfatta torsdagskvällens Skånederby i Malmö Arena. Hemmalaget tog ledningen i början av den andra perioden genom Johan Olofsson, men Rögles skarpksytt Olle Liss kunde pricka in kvitteringen i powerplay kort därefter. Efter en mållös tredjeperiod och förlängning kunde Johan Olofsson sedan skjuta extrapoängen till Malmö.

Örebro – Frölunda 7–1 (1–0, 4–1, 2–0)
Örebro: Marcus Weinstock (2), Rodrigo Abols, Nick Ebert, Jere Sallinen, Tom Wandell, Aaron Palushaj
Frölunda: Pathrik Westerholm

Det blev succé direkt för nya tränarkonstellationen i Örebro, som stod för en imponerande skalp när man kunde avfärda Frölunda med 7–1 hemma i Behrn Arena. Segern grundlades i den andra perioden där hemmalaget kunde gå från 1–0 till 5–1. I den tredje perioden kunde Marcus Weinstock och Aaron Palushaj snygga till siffrorna ännu mer, då deras mål betydde 6–1 respektive 7–1. I och med segern bryter Örebro sin fyra matcher långa förlustsvit och tar sig upp ovanför kvalstrecket.

HV71 – Mora 6–0 (1–0, 2–0, 3–0)
HV71: Simon Önerud (2), Sebastian Wännström, Isac Brännström, Markus Ljungh, Johan Johnsson
Mora: –

Simon Önerud gav hemmalaget ledningen i mitten av den första perioden och i mittperioden kunde Sebastian Wännström och Isac Brännström utöka HV71:s ledning. Markus Ljungh satte spiken i kistan med sitt 4–0 mål precis i inledningen av den tredje. Slutresultatet skrevs till slut till 6–0 efter att Johan Johsson prickat in 5–0 innan Simon Önerud avslutade målskyttet med sitt 6–0-mål.