Bottennapp i Örebro
Publicerad: 2018-12-06
SHL
Frölunda HC fick ikväll en fin segersvit mot Örebro HK bruten efter ett bottennapp i Behrn Arena.

ÖREBRO | Det skulle bli en väldigt tung match för Frölunda HC i Behrn Arena denna torsdagskväll, när man gästade Örebro HK för första gången den här säsongen. Historiken gick i optimismens tecken efter att Frölunda vunnit de 11 senaste mötena lagen emellan och inte förlorat i Behrn Arena sedan i februari 2015 - men den fina sviten gick i stöpet i afton.

Med facit i hand så började det ganska tidigt i matchen synas var matchbilden i afton skulle barka någonstans, för det var ett Frölunda som hade svårt att hänga med i Örebros tempo och problematiskt att matcha det fysiska spelet. Gästerna blixtrade till något när man, drygt halvvägs in i den första perioden, fick matchens första numerära överläge. Men närkingarna hade inga större problem att stå emot, utan höll rent och kunde istället därefter återta kommandot i matchen vilket ledde till hemmalagets ledningspuck med drygt 15 minuter spelade av matchen. De fick också en smakstart på mittenakten efter slarv i Frölundaförsvaret som utnyttjades genom att utöka ledningen till 2-0 när bara 51 sekunder var spelade av den andra perioden.
Frölunda fick snart chans att replikera i och med ett numerärt överläge, då kom också den viktiga 2-1-reduceringen genom Pathrik Westerholm - med fyra minuter spelade av mittenakten. Gästerna var på väg med något att gå på och började riskera och tumma på gränserna - då kom också bestraffningen. Inom loppet av 77 sekunder stänkte Nick Ebert in 3-1 i numerärt överläge och Jere Sallinen tog vara på en kvick kontring vilket innebar 4-1 och en mörk ridå.

– Vad ska man säga? Det är för dåligt, konstaterade Joel Lundqvist emellan den andra och tredje perioden.
– Vi jagar situationer, ger bort puckar, de kontrar och sätter dit den. Det kändes som om vi var på väg in efter reduceringen. Det är inte mycket vi är nöjda med just nu.

Det var en kväll där ingenting gick vägen för Frölundas del. Örebro var rakt igenom högkvalitativa, uppoffrande och nötta ned Frölunda, som inte fick någonting gratis. Resultatet skrevs till syvende och sist 7-1 till närkingarna.

– Jag har svårt att hittta ord, säger Roger Rönnberg efter slutsignalen.
– Jag är oerhört ledsen och besviken. Verkligen inte okej, det är inte något som vi ska stå för som förening. Taktiskt dålig match, men framför allt jobbet och attityden är dålig. Vi ser möra ut, det är inte okej och så här får det inte se ut.

Kommande matcher
Lördag 8/12, kl 15:15, Frölunda HC - Växjö Lakers (Biljetter),
Tisdag 11/12, kl 18:00, Frölunda HC - Kometa Brno, Kvartsfinal 2 av 2 i CHL (Biljetter),
Onsdag 19/12, kl 19:00, Timrå IK - Frölunda HC.