Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Guldhjälten inte aktuell för återkomst i Peking: "Han är inte den ultimata spelaren"

Bundesliga

Emir Kujovic var firad målskytt i IFK Norrköping 2015.
Efter det har karriären gått i stå. Om han är aktuell för en återkomst i Peking? Troligtvis inte.
- Som vi bygger IFK framöver så är han inte den ultimata spelaren, säger klubbordföranden Peter Hunt till Kamraterna.net.

Foto: Bildbyrån.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA IMORGON
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Emir Kujovic var en högst bidragande orsak till att IFK Norrköping vann guld säsongen 2015. Anfallaren gjorde mål på nästintill allt och under den säsongen stod han för 21 fullträffar på 29 matcher.

För sina fina prestationer blev han bland annat belönad med en landslagsplats och dessutom pockade utländska klubbar på hans uppmärksamhet. År 2016 lämnade han Peking för Gent, men där uteblev framgången och han lämnade den belgiska klubben efter bara en säsong. Ny klubbadress blev Fortuna Düsseldorf, men även där fick han sparsamt med speltid.

Under den här säsongen har han inte fått speltid i en enda match i Fortuna Düsseldorf och karriären har onekligen gått i stå.

Annons

Om det blir ett klubbyte i vinter står skrivet i stjärnorna. Men om det skulle bli aktuellt så är troligtvis inte IFK Norrköping ett alternativ. Klubbens ordförande Peter Hunt menar att Kujovic har en del som talar emot honom.

- Som vi bygger IFK framöver så är han inte den ultimata spelaren. Men man vet aldrig. Det är en lång väg dit i sådana fall. Man får se vilken kvalitet och form han är i, han blir väl 31 år och har inte spelat på ett och ett halvt år. Det talar inte för honom, säger Hunt till Kmaraterna.net.

På frågan om han följt Kujovics karriärutveckling svarar Hunt:

- Nja, det har ju inte varit så mycket att följa. Det har inte blivit många minuter på ett och ett halvt år. Han är inte aktuell, och jag tror inte att Jens ser det så heller.

En annan spelare som tillhörde IFK Norrköping säsongen 2015 var Alhaji Kamara och han stod också för flertalet fina prestationer. Men efter säsongen satte Uefa stopp för anfallaren då det framkommit att han har ett medfött hjärtfel som kan leda till plötslig död.

Annons

Men trots spelförbudet var Kamara tillbaka på planen bara månader senare och under 2016 spelade han för MLS-laget DC United. Efter det har han också tillhört ett saudiarabiskt lag och en klubb i Moldavien. Precis som Kujovic är inte Kamara, som just nu är klubblös, aktuell för en comeback i Peking.

- Uefa hade ett klart medicinskt ställningstagande. Det var ett hjärtfel, en stor risk. Därmed är saken för oss utagerad. Det innebär ju att vi aldrig kan ta på vårt ansvar att bara blunda för den medicinska kompetens som finns inom Uefa. Så det raka svaret är: Tyvärr, det kommer inte att inträffa, säger Hunt.

Publicerad 2018-12-05 kl 08:56

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto