Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Häcken skriver A-lagskontrakt med mittfältstalang

Sillybloggen

Häcken meddelade i dag att klubben skriver kontrakt med 18-årige mittfältaren Ali Youssef, som kommer från föreningens akademi och U19-lag. Han stod under förra säsongen för 18 mål och sex assist på 23 matcher i U19-serien, vilket bland annat ligger till grund för beslutet att flytta upp talangen.

Youssef har skrivit på ett kontrakt över nästa säsong med Hisingenklubben.

– Vi har erbjudit Ali ett ettårsavtal med A-laget. Han har under året tagit steg som gjort honom mer och mer intressant för oss. Nu behöver han bevisa att det är så, att han har ännu mer att ge, säger Häckens sportchef Sonny Karlsson i en kommentar på klubbens hemsida.

– Hans spetsegenskaper är att han har en jädra träffbild med sina skott och är svår att ta i en mot en när han vinklar bort spelarna. Han har svagheter som han behöver förbättra, att bilda relationer med andra spelare på plan så att han kan släppa bollen i rätt tid och springa mer. Det tror jag är det viktigaste, att man samarbetar med de andra tio spelarna. Men hans spetsegenskaper är så intressanta att vi väljer att lyfta honom till A-laget fast han har ett år kvar som junior, fortsätter Karlsson.

Annons

Youssef gjorde inga A-lagsmatcher i år, men satt på bänken i hemmamötet med Dalkurd och gjorde även ett antal framträdanden i U21-laget under den gångna säsongen.

Publicerad 2018-12-03 14:18

Kommentarer

Visa kommentarer

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto