Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Granqvist inför EM-kvallottningen: "Brukar alltid få tuffaste möjliga lottningen..."

Sverige (herr)

Sverige lottas i dag in i EM-kvalet.
Då hoppas Andreas Granqvist på lätt motstånd. 
- Vi brukar alltid få tuffast möjliga motstånd, så allt som är lättare vore bra, säger landslagskaptenen till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Sverige besegrade, under förra samlingen, Turkiet med 1-0 och Ryssland med 2-0, vilket innebar att landslaget säkrade gruppsegern i Nations League. Blågult fick därmed en extra chans att bli kvalificerat för EM 2020, då landslaget, vid misslyckande i det vanliga EM-kvalet, får spela play off våren 2020 för att bli klart för EM. 

I dag får Blågult, som är i den andra av sex seedningsgrupper, följa lottningen till EM-kvalet, klockan 12.00 i Dublin med spänning. Landslagskaptenen Andreas Granqvist hoppas förstås på en bra lottning. 

- Jag kommer nog att följa det hemma. Det ska bli kul att få gruppen och se vilka vi ska möta nästa vår när det drar igång igen. Det ska bli spännande, samtidigt som det är skönt att vi gjorde jobbet efter VM och nu slipper två toppseedade lag. Förhoppningsvis blir det lite enklare nu om vi får en bra lott till EM, säger han till Fotbollskanalen. 

Annons

Granqvist har relativt bra koll på seedningsgrupperna, men har inte en "drömgrupp" i tankarna som han hoppas på inför lottningen. 

- Jag har inte koll på alla grupper, men jag såg att Tyskland åkte ner, så det är skönt att inte få dem. Jag vet ungefär vilka lag som är i pott ett, men sedan har jag ganska dålig koll längre ner, men det är klart att jag har koll på ettan, säger han. 

Landslagskaptenen är heller inte orolig för en tuff grupp, vilket det skulle kunna bli med exempelvis Frankrike från första seedningsgruppen och Serbien från tredje potten. 

- Jag har varit med så länge nu och vi får alltid tuffaste möjliga lottningen, så allt som är lättare än det är positivt. Vi hade Frankrike och Holland i VM-kvalet och fick sedan Italien, så vi vet däremot att vi kan slå de bästa lagen, men vi får hoppas på att vi har lottningen på vår sida, säger han. 

Annons

Är du nervös?
- Nej, jag brukar inte vara nervös över lottningar. Det är först när domaren blåser i pipan i sådana fall.

Kvalspelet börjar i mars nästa år och håller på till slutet av november. Ett potentiellt playoff för Sverige spelas i mars 2020.

Läs mer om förutsättningarna och se hela lottningen från sändningsstart klockan 11.45 och med "lottningsstart" klockan 12.00 till EM-kvalet HÄR.

Publicerad 2018-12-02 kl 07:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto