Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Pettersson diskuterade med Cedergren för ett år sedan: "Blev inte aktualiserat förrän en månad sedan"

Allsvenskan

Andreas Pettersson är ny assisterande tränare i Sundsvall.
Erbjudandet fick han för en dryg månad sedan.
- Jag vägde olika alternativ mot varandra, säger han till Sundsvalls Tidning.

Foto: Bildbyrån.

Sundsvall fick mycket beröm för sin prestation under årets allsvenska säsong, då laget slutade på en åttondeplats.

Efter säsongen stod det dock klart att huvudtränaren Joel Cedergren och den assisterande tränaren Ferran Sibila går skilda vägar. Den spanske assistenten valde att lämna Sundsvall eftersom avståndet var för långt hem.

En dryg vecka efter att Sibila lämnat presenterade Sundsvall en ny assisterande tränare till Joel Cedergren - Andreas Pettersson. Pettersson har tidigare verkat i det svenska U21-landslaget, men efter ett samtal från Cedergren beslutade Pettersson att ansluta sig till Giffarnas ledarstab.

Annons

- Jag och Joel diskuterade lite redan i fjol om det fanns möjlighet att jobba tillsammans i framtiden, men det blev inte aktualiserat förrän en månad sedan. Joel ringde mig och frågade vad jag hade för framtidsplaner och jag funderade lite och vägde olika alternativ mot varandra och kände att det här var rätt, säger han till Sundsvalls Tidning.

Pettersson kommer att kombinera uppdraget i Sundsvall med att fortsatt arbeta i olika landslag. Vidare berättar den nye assistenten att han hoppas kunna bidra med sina erfarenheter, dock säger han att det gäller att acklimatisera sig till den nya miljön.

- Först och främst så har GIF Sundsvall redan påbörjat en resa, så det gäller att se var de befinner sig på stegen och haka på det arbete som de har påbörjat. Sedan hoppas jag så klart att kunna bidra med mina erfarenheter. Jag kommer att jobba med bra personer och vi kommer att stimulera varandra till att bli ännu bättre hela tiden.

Annons
Publicerad 2018-11-27 kl 11:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto