Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

IFK Göteborg lade bud på Sundsvalls mittfältare: "Det var inte marknadsmässigt"

Allsvenskan

Sundsvalls succémittfältare David Batanero kunde ha lämnat klubben i somras - för IFK Göteborg.
Giffarnas sportchef, Urban Hagblom, bekräftar för Fotbollskanalen att Blåvitt la ett bud spelaren.
- Det var inte marknadsmässigt, säger Hagblom till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

David Batanero stod för en stark säsong i allsvenskan och på 27 framträdanden svarade han för fem mål och fem målgivande passningar. För det, och sina överlag framskjutna prestationer, blev han utsedd till årets näst bäste mittfältare på galan Allsvenskans Stora Pris.

Prestationerna på planen har inte gått andra klubbarna obemärkt förbi och spanjoren har själv berättat att det finns intresse för honom.

- Jag vet inte exakt. Jag vet att det finns intresse men jag försöker hålla mig utanför de diskussionerna så får min agent göra sitt jobb, sa han till Sportbladet tidigare i november. 

Giffarnas sportchef, Urban Hagblom, menar att intresset som Batanero pratat om mestadels består av rykten.

Annons

- Det är oftast bara spekulationer. Vi anser att det finns intresse när det kommer en konkret förfrågan från en annan klubb, om det kommer ett bud. Det har det i dag inte gjort. Det kan ju komma frågor från rådgivare eller klubbar, men det har inte varit några officiella förfrågningar, säger Hagblom till Fotbollskanalen.

Sundsvall hade dock möjlighet att sälja mittfältaren i somras. IFK Göteborg, som tappade flera tunga pjäser under sommarfönstret, var på jakt efter förstärkningar och uppgifter till GT gjorde gällande att Blåvitt lade ett bud på flera miljoner för att knyta till sig mittfältaren. Urban Hagblom bekräftar nu för Fotbollskanalen att Blåvitt lade ett bud på Batanero.

Batanero ryktades till IFK Göteborg i somras, fick ni något bud från dem?
- Ja, säger Hagblom.

Det var inte skäligt?

Annons
- Jag skulle nog inte säga att det inte var skäligt, men det var inte marknadsmässigt. 

När Batanero länkades samman med Blåvitt så sa Hagblom att det inte var så aktuellt att sälja spanjoren till en annan svensk klubb, mycket på grund av att det finns bättre ekonomiska resurser i utlandet. Hagblom står än i dag fast vid att Batanero sannolikt inte kommer att säljas till en annan svensk klubb.

- Det kanske finns svenska klubbar som sett hans marknadsvärde och de kanske är beredda att investera i det. Men det är inte så högst troligt eftersom det inte är så många svenska klubbar som har den ekonomin.

Publicerad 2018-11-27 kl 07:50

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto