Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Oklart kontraktsläge för flera spelare i Sundsvall - vill inte meddela avtalslängd: "Ser inga konstigheter med det"

Allsvenskan

Linus Hallenius bröt sitt kontrakt med Gif Sundsvall, trots två optionsår kvar på kontraktet.
Det är även oklart kring flera andra spelare och klubben vill inte kommunicera kontraktslängden.
- Det är bara för att skydda våra spelare och oss själva, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Gif Sundvall stod för en fin allsvensk säsong och flera spelare stod för framskjutna prestationer. Några av dem var exempelvis Linus Hallenius och Jonathan Tamimi. Men om de två blir kvar till nästa säsong är oklart.

När Linus Hallenius skrev på för Sundsvall förra säsongen så meddelade klubben att han skrivit på ett fyraårskontrakt. Det visade sig i själv verket vara ett avtal på två år med ytterligare två optionsår, vilket uppdages efter att Expressen avslöjat att Hallenius sagt upp sitt kontrakt med Sundsvall.

Likdant är fallet med Jonathan Tamimi. Vad gäller Tamimi har klubbens sportchef, Urban Hagblom, sagt att Tamimi har ett treårsavtal, men det tillbakavisar spelaren själv.

Annons

- Jag har inget kontrakt. Mitt kontrakt var ett plus två år. Nu har jag inte kontrakt längre, sa Tamimi till Fotbollskanalen tidigare i november.

Sundsvall har vid ett par tillfällen valt att inte skylta med hur långa kontrakt klubben skriver med spelarna och om det finns optionsår, precis som i fallen med Hallenius och Tamimi. Vad gäller Maic Sema har klubben inte kommunicerat någonting överhuvudtaget.

Nu berättar sportchefen Urban Hagblom om varför klubben inte i alltid väljer att inte kommunicera hur långa kontrakt, och om de innefattar optioner, man skriver med sina spelare. Han menar att kontrakten omfattas av tystnadsplikt och att det inte finns någon anledning till att gå ut med hur långa avtalen är.

- Vi har avtal med varje spelare. Det här är juridik och vi får ju inte yppa vad vi kommit överens om rent avtalsmässigt. Om vi berättar hur många år de har så kan vi indirekt säga vad de har i lön, säger Hagblom till Fotbollskanalen.

Annons

- Jag ser inga konstigheter med det. Vi har kommit överens mellan två parter. Man har den dialogen mellan klubbar och rådgivare så att man vet hur respektive avtal ser ut. Anledningen till att vi inte valt att nämna hur långa, eller korta, avtal vi skriver är för att det inte ska bli för mycket spekulationer. Vi lever i en extremt medial värld med alla spekulationer på sociala medier och liknande. Vi lägger ned timmar varje dag på att hantera funderingar och frågor. Det är bara för att skydda våra spelare och oss själva. Det borde vara ett tillräckligt stort intresse på produkten oavsett om man har ett treårsavtal ett sjuårsavtal.

När klubbar kontaktar er, berättar ni det då?
- Nej, inte mer än att han sitter under avtal. 

Att ha optionsår i avtalen menar Hagblom inte är enbart är för spelarnas skull. Han ser det också som positivt för klubben.

Annons

- Det handlar inte bara om spelarens möjligheter, utan även om klubbens. Jag vill inte gå in i detalj vad som står i respektive avtal, det är mellan två parter.

Just nu omförhandlar klubben kontrakten med Linus Hallenius och Eric Björkander.

- Jag upplever att vi har en bra dialog med deras rådgivare.

Klubben förhandlar även med Jonathan Tamimi.

- Jag kan inte gå i detalj vad som står i varje spelares avtal, men vi är i en förhandlingssituation med Jonathan Tamimi.

Publicerad 2018-11-26 kl 15:26

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto