Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

HIF-stjärnans avtal går ut - ännu ingen förhandling: "Räknar med en dialog snart"

Allsvenskan

Rasmus Jönsson har utgående avtal med Helsingborg.
Anfallaren har öppnat för förlängning, men ännu är inget klart.
- Vi räknar med att ha en dialog med Rasmus inom en snar framtid, säger HIF:s ordförande Krister Azelius till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

IFK Norrköping - Malmö FF
IFK Norrköping
Malmö FF
STREAMA PÅ LÖRDAG
Hammarby IF - Kalmar FF
Hammarby IF
Kalmar FF
STREAMA PÅ SÖNDAG
GAIS - IF Brommapojkarna
GAIS
IF Brommapojkarna
STREAMA PÅ SÖNDAG
BK Häcken - Mjällby AIF
BK Häcken
Mjällby AIF
STREAMA PÅ SÖNDAG
IFK Göteborg - Djurgårdens IF
IFK Göteborg
Djurgårdens IF
STREAMA PÅ MÅNDAG

Rasmus Jönsson, 28, lämnade sommaren 2011 Helsingborgs IF för spel i Wolfsburg, men återvände, efter sju år utomlands i Tyskland och Danmark, i somras till HIF igen. 28-åringen skrev på ett korttidskontrakt över den resterande delen av säsongen och öppnade i slutet av oktober för en fortsättning i Skåneklubben.

- Det är inte så att jag tycker att det är konstigt att vi inte har snackat än, det är så vi gör innan allt är helt klart vad som händer nästa år, men jag är jätteöppen för att stanna, sa han till HD då. 

En månad senare är ännu inga förhandlingar inledda, men klubbens ordförande Krister Azelius berättar att det beror på andra anledningar än att parterna inte är överens. Han är fortsatt hoppfull om att knyta ett nytt avtal med Jönsson. 

Annons

- Jag skulle säga att läget är oförändrat. Vi har honom på ett utgående kontrakt och har ännu inte landat en förlängning. Jag tycker att läget är rättså okej i och med att den "ickelandade" förlängningen inte hör ihop med att vi inte kommer överens. Det handlar i stället om att fotbollsgruppen håller på med en utvärdering av säsongen. Vi räknar med att ha en dialog med Rasmus inom en snar framtid. Att vi inte har kommit i mål hänger inte samman med att vi inte pratar samma språk, säger han till Fotbollskanalen. 

- Rasmus är självklart intressant för oss och har även öppnat för en fortsättning, så det är klart att det är en bra utgångspunkt för två aktörer som ska enas om något. Vi har satt oss i en situation med rimliga förutsättningar. Sedan är det som i alla branscher att det gäller att nå fram till villkoren och få två parter nöjda. Jag är däremot förhoppningsfull till en lösning, fortsätter han. 

Annons

Vidare bekräftade nyligen HIF-mittfältaren Darijan Bojanic, som också har ett utgående avtal, att han väljer mellan en fortsättning i Helsingborg kontra övergång till Hammarby, men att han behöver tid för att bestämma sig. 

Krister Azelius menar att det ännu finns hopp att han stannar i Skåneklubben. 

- Det är en intressant spelare, men sedan är det klart att med hans leverans under säsongen, så blir vi konkurrensutsatta. När det kommer in stora klubbar kan vi ha svårt att möta dem vad gäller finansiella villkor, men förhoppningen är att han trivs och vill vara med oss. Vi såg prov på det i somras, men diskussionen är kvar. Vi är eniga med honom om att vi har en kort ledighet och sedan tar ett krafttag när den är slut i januari, säger han. 

Är du hoppfull vad gäller Bojanics framtid i Helsingborg?

Annons
- Jag är naturligtvis hoppfull. Jag måste tillåta mig att vara det, men det är en utmaning när våra spelare med utgående kontrakt är intressanta för andra aktörer och det måste vi leva med innan vi kan låsa upp våra positioner. Vi får helt enkelt leva med den risken, men det är klart att jag är hoppfull. Inget är klart förrän det är på pappret. 

Publicerad 2018-11-20 kl 12:53

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto