Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Djurgården Hockey

Beskedet: Stjärnan blir nu borta länge

Djurgården fick klara sig utan Jacob Josefson när man tidigare i dag förlorade borta mot Brynäs. Nu bekräftar Robert Ohlsson att det kan komma att dröja innan stjärncentern är tillbaka i spel igen.

– Det blir inget spel på ett bra tag, säger han till Aftonbladet. 

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Jacob Josefson skadade sig efter att ha fallit illa under torsdagskvällens match mot Frölunda.

Josefson crosscheckade Joel Lundqvist men grinade illa efter att ha landat på motståndarens skridsko, och stjärncentern tvingades utgå från matchen i pausen mellan andra och tredje perioden.

Under gårdagen meddelade Djurgården via sin hemsida att lagets stjärncenter även skulle bli tvungen att avstå spel i dagens match mot Brynäs – och nu kommer ett nytt oroande besked.

Enligt klubbens tränare Robert Ohlsson kan det dröja fram till efter nästa landslagsuppehåll i mitten av december innan Josefson är tillbaka på matchisen igen.

– Han fick en smäll mellan benen och den tog illa. Undersökning i går visade att han blir borta ett tag. Det har tagit illa på de delar där man inte vill få smällar på, säger han till Aftonbladet. 

Ohlsson bekräftar även att skadan handlar om en blödning i skrevet, och säger att Josefson helt säkert inte kommer att spela någon av lagets matcher den kommande veckan.

Dick Axelsson nära comeback

Djurgården åkte tidigare i dag på sin tredje förlust på de fyra senaste matcherna när man nollade i bortamötet mot Brynäs. 

Ett ljus i mörkret för klubben är dock att Dick Axelsson, som inte spelat sedan han blev tvungen att kliva av isen i matchen mot Timrå i mitten av oktober, snart kan vara redo för en comeback.

– Vi har valt att ta det försiktigt där. Nu försöker vi ge han tiden som behövs. Nu hoppas och tror vi att Dicks knä är i fullt spel till på torsdag och att det sedan ska hålla hela säsongen. Vi kunde ha tagit in honom tidigare också, men då hade det funnits en risk att han slagit upp det, säger Robert Ohlsson.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.