Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Först gjorde han mål mot regarande mästarna.

Sedan fick Färjestads Johan Ryno matchstraff efter att ha sänkt Växjös Tuomas Kiiskinen.

– Det tog illa på Kiiskinen som måste lämna, konstaterar C Mores kommentator Stefan Klemetz.

Kort därefter spårade matchen i Karlstad ur.

Matchen mellan Färjestad och Växjö hettade till rejält i slutet av den andra perioden.

Allt började med att Johan Ryno tilldelades ett matchstraff efter att ha kolliderat med gästernas Tuomas Kiiskinen på offensiv blålinje. Kiiskinen såg inte FBK-spelaren och blev liggandes på isen efter smällen.

– Det är två rutinerade spelare. Det känns som ett olycksfall i arbetet, säger Växjös tränare Sam Hallam om incidenten.

Till slut kunde han resa sig, men kunde inte spela vidare och lämnade isen. Domarna valde att ge Johan Ryno fem minuters utvisning och matchstraff.

– Oj, får han matchstraff för den? Det ser ut som att Ryno åker mot dit pucken är vid sargen och krockar med Kiiskinen, säger experten Niklas Wikegård.

– Har man hållit på med det här och sett mycket hockey går man ofta på magkänsla, och det kändes inte som en ful grej. Kiiskinen är inte med på tacklingen, och jag förstår att han gör illa sig, fortsätter han.

Matchen i Karlstad spårade ur

Och direkt när pucken släpptes var det dags igen. Då kolliderade Växjös Pontus Holmberg med Färjestads Theodor Lennström - varpå hemmapubliken och Färjestads ledare ropade efter utvisning, men domarna valde att fria.

Lennström tvingades även han att lämna isen efter smällen.

Det ledde i sin tur till att matchen spårade ut under den sista minuten i andra perioden, och flera rejäla gruff utspelade sig både innan och efter att perioden spelats klart.

Där och då ledde Växjö med 3-1 - men det var ett nytt Färjestad som kom ut på isen i den tredje perioden.

Hemmalaget både reduceade och kvitterade, och matchen kom att avgöras i förlängning.

Väl där var Färjestad starkast och Joakim Nygård behövde bara 38 sekunder på sig att sätta spiken i kistan med sitt 4-3 mål.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.