Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

SHL

Hattrick räddade poäng efter dråpliga missen

HV71 höll på att straffa Skellefteå AIK.

Men junioren Albin Eriksson klev fram för Skellefteå i straffläggningen.

Det efter att dråpliga scener utspelat sig i tredje perioden när Markus Lauridsens klubba gick av - och Skellefteå bjöds på ett mål.

– Det är smulor kvar av den klubban, säger Lars Lindberg i C More.

HV71 är inne i en jobbig period i SHL, och laget ligger just nu bara två poäng från kvalplats. I dag kom oturen att skratta dem i ansiktet igen.

Som sista back skulle dansken starta ett uppspel men just vid passningsögonblicket gick klubban av vilket gjorde att Albin Eriksson kunde sno pucken och vända mot en ensam Lauridsen, som då alltså spelade utan klubba. Eriksson spelade över till Edwin Hedberg som pricksköt in 3-2 vilket blev matchavgörande.

Reprisbilder visade att Lauridsen i sekvensen innan olyckan fick ett slag mot sin klubba, vilket med all sannolikhet låg bakom att den gick av.

– Maximal otur för Lauridsen som ska skicka i väg pucken. Det är smulor kvar av den klubban, säger Lars Lindberg i C More.

Hyllar Thuresson - efter matchen

Efter det dråpliga målet kunde dock HV71 kvittera till 3-3, och Lauridsen slapp bli syndabock, efter att Andreas Thuresson gjort sitt tredje mål för matchen. Efteråt hyllades han av tränarna

– Han har varit bra de senaste matcherna. Det är kul, säger HV71:s tränare Johan Lindbom.

"Stack till Bollnäs och käka morsans mat"

Matchen gick sen till straffläggning där Skellefteås stekheta junior Albin Eriksson klev fram och satte två straffar för västerbottningarna som vann sin tredje raka match:

– Det har känts bra den här veckan, sen var det kul jag fick chansen att slå straffar också. Det var skönt, säger Eriksson i C More och fortsätter med att förklara succén efter uppehållet:

– Jag stack ned till Bollnäs och käka morsans mat, och då vart det andra bullar. Det var väl det, haha.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.