Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Brynäs IF

Nollade Dif – spanar nu mot Nordamerika

Brynäs tog en viktig vinst när man besegrade Djurgården med 2-0 i Gavlerinken under lördagen – Magnus Sundquists första vinst sedan han tog över som huvudtränare för klubben.

Nu hoppas man kunna stärka sitt lag ytterligare genom att värva AHL-svensken Linus Ölund.

– Det skulle vara en dröm, säger klubbens tillförordnade sportchef Andreas Dackell till Hockeypuls.

Linus Ölund spelar just nu för Pittsburgh Penguins farmarlag.
Magnus Sundquist.

Efter två raka förluster kunde Brynäs under lördagen ta en välbehövlig vinst när man besegrade tabelltrean Djurgården hemma.

Det satt dock långt inne.

Efter två perioder var matchen fortfarande mållös. Det var Stockholmslaget som förde matchen i första, men Brynäs kom tillbaka starkt i andra.

I den tredje perioden kunde man till slut spräcka nollan. Jesper Jensen la in en backhand på mål från en minimal vinkel, och pucken letade sig in mellan Adam Reideborns skydd.

Efter att domarna videogranskat situationen kunde man konstatera att det var ett godkänt mål, och att Brynäs därmed tog ledningen i matchen.

Sundquist tar första segern

Robert Kousal var nära att utöka till 2-0 i slutet av tredje, men efter en ny videogranskning bedömde domarna dock att pucken endast träffat ribban och inte gått in i mål.

Hemmalaget kunde dock säkra vinsten med en minut kvar av matchen, då Johan Alcén enkelt kunde lägga in 2-0 i tom målbur.

Vinsten innebär att Magnus Sundquist tar sin första trepoängare sedan han blev ny huvudtränare för klubben.

– Jag tycker att energin är den största skillnaden. Det är lite mer tryck i grejerna och ser bättre ut nu, säger Jesper Jensen i C More.

Vill nu värva Linus Ölund

Brynäs hoppas nu kunna förstärka truppen med AHL-svensken Linus Ölund.

21-åringen fick sitt stora genombrott säsongen 2016/2017, när han på 39 matcher med Brynäs i SHL stod för totalt 15 poäng i grundserien, samt tio poäng i slutspelet.

Han draftades av Pittsburg Penguins i den femte rundan i 2017 års NHL-draft, och valde i april att skriva ett NHL-kontrakt med klubben som löper under två säsonger till.

I inledningen av årets säsong valde Ölund att åka över Atlanten för att pröva lyckan i USA. Där har han placerats i farmarlaget Wilkes-Barre/Scranton Penguins, där han ahr stått för sex poäng på 16 matcher i AHL.

Nu hoppas Brynäs att man ska kunna locka 21-åringen tillbaka till SHL.

– Vi har tagit den kontakten, men känslan vi fått är att han vill fortsätta försöka där borta. Jag har pratat med honom och han har inte fått så mycket speltid. Det gäller att hålla kontakten. Förhoppningsvis väljer han oss resten av säsongen, säger Andreas Dackell till Hockeypuls.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.