HockeyNews
PLUS

"Kommer att bli fullt ös"

(5038) Djurgårdens ungdomskedja
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 17 november 2018

Först fick han tillbaka storebror Jonathan Davidsson från NHL-klubben Columbus. Och i torsdags landade Axel Jonsson Fjällby efter sitt NHL-äventyr i Washington.
Nu har centern Marcus Davidsson fått tillbaka de kedjekamrater han trivs bäst med i Djurgården.
– Det kommer att bli fullt ös, säger han till HockeyNews.se inför lördagsmatchen mot Brynäs.

Presenteras i samarbete med ATG

Djurgårdens ungdomskedja med Jonathan Davidsson, Marcus Davidsson och Axel Jonsson Fjällby är återförenad.

Den 1 oktober blev det klart att Columbus Blue Jackets lånar ut Jonathan Davidsson till Djurgården den här säsongen.

Den 13 november blev det även officiellt att Washington lånar ut Axel Jonsson Fjällby till SHL-klubben fram till våren 2019.

Redan i sitt första byte tillsammans i den andra perioden mot Frölunda spelade Jonsson Fjällby fram till Jonathan Davidssons 2-0-mål. Det slutade med en stor glädjekram och våldsamt jubel på Hovets läktare...



På fredagen fick trion träna ihop på Hovet för första gången sedan förra säsongen och på lördagen spelar kedjan tillsammans från start mot Brynäs.

– Det känns bra. Det är riktigt kul. Det är jäkligt nära polare så det höjer stämningen. Man stortrivs! säger Marcus Davidsson som nu får ansvar för att hålla ihop den energifyllda ungdomskedjan.

Han ser fram emot att få spela mot Brynäs i vad som ser ut att bli en så gott som utsåld Gavlerinken på lördagen.

– Det kommer att bli fullt ös. Det gick bra på träningen och det känns som att vi har något riktigt bra på gång.

Djurgårdens förstakedja med Daniel Brodin, Jacob Josefson och Daniel Brodin har gjort 55 poäng av Djurgårdens totalt 104 poäng, vilket är nästan 53 procent av poängskörden. Nu spricker förstakedjan mot Brynäs då Jacob Josefson fick en blödning på underkroppen efter en smäll mot Frölunda.

Det innebär att kedjan med bröderna Davidsson och Axel Jonsson Fjällby får ett ökat ansvar att hjälpa Djurgården med målgörandet.

– Vi kan inte förlita oss på att vår förstakedja ska prestera på topp varenda match. Det krävs att fler kedjor producerar. Jag tror att vi kommer att kunna bidra, säger Marcus Davidsson.

Här kan du läsa fler nyheter om SHL

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS