Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

HV71

Guldhjälten är klar för återkomst i HV

Kontraktet med San José Sharks är brutet.

Nu är guldhjälten Filip Sandberg tillbaka i HV 71 – med ett nyskrivet treårsavtal.

– En otroligt skön känsla, säger han till klubbens hemsida.

Foto: PONTUS LUNDAHL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN

Under fredagskvällen blev det klart.

Filip Sandberg, 24, återvänder till HV 71 efter ett år i USA. Sandberg var med och vann SM-guld med Smålandslaget 2017 innan flyttlasset gick till Kalifornien och San José Sharks.

Nu är kontraktet brutet och Sandberg, som fortfarande hade ett år kvar på kontraktet med HV 71, har förlängt avtalet med ytterligare två år.

– En otroligt skön känsla att komma tillbaka till HV 71 och Jönköping som ligger mig varmt om hjärtat. Jag är oerhört taggad för att komma tillbaka och dra på mig HV-tröjan igen och spela inför vår underbara hemmapublik i Kinnarps arena, säger Filip Sandberg till klubbens hemsida. 

Sportchefen: ”Bärande i flera år”

HV-sportchefen Johan Hult är minst sagt nöjd över att få hem Stockholmskillen Sandberg, som är fostrad i klubbens juniorverksamhet.

– Vi vet vilken duktig spelare vi får i Filip. Han var bärande i vårt lag i flera år innan han åkte till Nordamerika och vi är övertygade om att han kommer vara det även i framtiden, säger Johan Hult och fortsätter:

– Filip kommer att åka hem från USA i helgen och ansluta till oss i början av veckan.


FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om HV71 – direkt i Messenger 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.