Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Olsson om eventuell flytt från AIK i vinter: ”Jag får se vad som är bäst”

Allsvenskan

SOLNA/KONYA. Kristoffer Olssons framtid är en het fråga inför vinterfönstret.
Han stänger inte dörren för en flytt, men trivs samtidigt bra i AIK.
- Kanske ska jag börja tänka på det, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Just nu är Kristoffer Olsson på landslagssamling. Det blir mittfältarens sista uppdrag som fotbollsspelare i år, efter att han varit med och säkrat AIK:s tolfte SM-guld nyligen. Under året har det ryktats om intresse från klubbar utomlands och frågan är om 23-åringen blir kvar i den allsvenska mästaren till nästa år.

Olsson berättar själv att han ska sätta sig ner och fundera kring situationen när säsongen är helt slut.

- Det är klart att jag har haft en bra säsong och att få avsluta den med ett guld var ju pricken över i:et. Sen efter säsongen får jag tänka på det och se vad som är bäst för mig själv, och även se till AIK:s del. Vi får se. Jag trivs väldigt bra men känner att jag har vunnit ett guld och att jag kanske ska börja tänka på det (nästa steg), men det tar jag efter säsongen. Nu är det fokus här och nu. Sen får vi se när jag summerar säsongen, säger han.

Annons

Nästa säsong kommer AIK få chansen att spela Champions League-kval. En flytt innebär att den tidigare Arsenal-mittfältaren går miste om den möjligheten.

- Det är klart att det finns både fördelar och nackdelar, plus och minus. Det är sådant jag får väga in sen. Men jag har två år kvar på mitt kontrakt och det är ingen stress. Det känns lugnt. Jag trivs väldigt bra.

På frågan om han tror att han på sikt kan behålla sin A-landslagsplats om han stannar kvar i allsvenskan säger Olsson:

- Det är sånt jag också får värdera, men nu är jag ändå med här och jag spelar i allsvenskan. Så gör man det tillräckligt bra kan man få vara med, men som spelare vill man alltid ta nästa steg och utvecklas ännu mer. Men det är inget jag fokuserar på just nu.

Publicerad 2018-11-16 kl 19:10

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto