– Sadio är världsklass

Bild till nyheten – Sadio är världsklass
Klopp har alltid vetat att Sadio Mané har potential att bli en anfallare av yppersta världsklass. – Nu har han börjat inse det själv också, säger managern.

Den vindsnabbe senegalesen har gjort 40 mål på 80 matcher sedan övergången från Southampton sommaren 2016.

Tillsammans med Firmino och Salah bildar han Europas giftigaste anfallstrio, som gjorde totalt 91 mål ifjol.

Men Sadio Mané har även haft sina jobbiga stunder i Liverpooltröjan, som då han var helt ur form under ett par månader ifjol. 

Enligt Klopp var det också då som 26-åringen själv började inse vilken nivå han befinner sig på.

– Han är en outstanding spelare, jag har aldrig tvivlat på det, sa managern i en intervju med Premier League Productions.

– Sedan han kom hit har han hjälpt laget så mycket och utvecklat sig så mycket. Han är en suverän offensiv spelare.

– Om du frågar mig om han är en anfallare? Ja, då och då. Om han är mittfältare? Ja, då och då. Han skulle förmodligen även kunna spela i en mer tillbakadragen roll också, men vi behöver inte spela honom där eftersom vi har andra som kan göra det, men han skulle kunna göra det.

– Han är fysiskt stark, tekniskt stark och otroligt kvick. Han är även snabb i tanken och skjuter bra med båda fötterna. Det gör honom till en bra spelare, men han är också en fantastisk person.

– Han behövde mer självförtroende när han kom in; starten var väldigt bra och jag tror att han själv blev överraskad. Allt var bra tills han tappade formen lite. Han behöver vänja sig vid att han är en världsklasspelare.

– Nu vet han så mycket bättre och det hjälper oss, avrundar Klopp.

Källa: Liverpoolfc.com


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer