Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Örebro Hockey

Stängs av länge – då bryts otroliga sviten

Marcus Weinstock åkte på matchstraff efter en ful huvudtackling mot Rögles Ted Brithén. 

På fredagen kom domen från disciplinnämnden: fem matchers avstängning.

Det innebär att Örebrostjärnan missar sin första match i SHL sedan den 19 september 2013.

Lagkamraten Anton Hedman stängs av i tre matcher.

Marcus Weinstock.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Anton Hedman.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Det stod 1-0 till Rögle när Örebrospelaren Marcus Weinstock en bit in i den andra perioden fick matchstraff efter en huvudtackling på Rögles Ted Brithén.

Weinstock kom in sent i tacklingen från sidan och domaren tog direkt beslutet att han skulle få lämna isen. 

På fredagen meddelade SHL att Weinstock stängs av i fem matcher, med motiveringen att tacklingen utdelats från blindside och den inneburit stor skaderisk. Han får även böta 14 375 kronor. 



Straffet innebär också att en mäktig svit bryts. 

Senast Weinstock missade en match var den 19 september 2013. Anledningen var att Örebro inte chartrade ett flyg till Skellefteå, som brukligt, vilket tvingade Weinstock att stanna hemma eftersom familjen väntade barn.

Innan dess hade han spelat 130 matcher under två raka säsonger med Örebro i Hockeyallsvenskan och kvalserien utan att ha missat en enda match.

Bad om ursäkt efter matchen

Marcus Weinstock var ångerfull efter tacklingen och bad Ted Brithén om ursäkt.

– Det var ett dåligt beslut och jag är glad att det inte tog så illa. Det var ett dåligt beslut av mig och dumt av mig och dumt att sätta laget i en sådan här situation, sa han.

– Jag försöker sätta en tackling och menar inte att träffa honom i huvudet. Jag vill sätta den i axeln och den träffa olyckligt men ändå så pass bra att han inte skadas och kan spela vidare.


FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Örebro Hockey – direkt i Messenger 


Brithén om smällen:

– Det är tråkigt att det händer. Jag tycker inte att man ska behöva vara beredd på den tacklingen. Men Weinstock har bett om ursäkt. Jag vet att han inte är en sådan spelare. Jag blev lite halvchockad när jag hörde att det var han.

Hedman också avstängd

På fredagen kom också domen mot Weinstocks lagkamrat Anton Hedman. Den sistnämnda träffade Rögles Daniel Bertov med armbågen i huvudet.

Så här skrev Situationsrummet i sin anmälan:

”I slutet av tredje perioden har Örebrospelaren Anton Hedman stillastående kontroll på pucken. Röglespelaren Daniel Bertov åker ut mot Hedman i hopp om att vinna pucken, men Hedman tar sats med hela kroppen och driver upp armen på ett våldsamt sätt i huvudet på Bertov”.

Hedman stängs av i tre matcher och bötesbeloppet landar på 11 875 kronor.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.