Jedvaj, till vardags i Bayer Leverkusen, avgjorde mot Spanien. Foto: Bildbyrån

Kroatien avgjorde på övertid – oväntad hjälte

Uppdaterad
Publicerad

Kroatien var ytterst nära att spela bort sig från chanserna att vinna Nations League-gruppen. Men på övertid slog Tin Jedvaj till för andra gången i matchen mot Spanien och gjorde 3-2.

En speciell kväll för Jedvaj, som tidigare aldrig målat för VM-tvåan. Annars såg det ut som att Kroatien ”bara” skulle få oavgjort, efter att Sergio Ramos satt 2-2 på straff i 78:e.

Gruppen med England, Spanien och Kroatien avgörs i sista omgången.

Svenske förbundskaptenen Erik Hamrén har, bortsett 2–2 i träningslandskampen borta mot världsmästaren Frankrike senast, haft en tung start på det nya jobbet på Island. Inför bortamötet med VM-trean Belgien hade Hamrén tvingats se hela tio spelare tacka nej på grund av skador. Det blev också förlust, men ”bara” med 0–2 sedan Belgien spräckt målnollan först med 25 minuter kvar.

Att notera i övrigt: Finland föll mot Grekland med 1-0, men vinner ändå gruppen på grund av bättre målskillnad i inbördes möten med Grekland.

UEFA Nations League

Kroatien logo

Kroatien

3 - 2

Spanien logo

Spanien

Maksimir, Zagreb
Domare: Aleksei Kulbakov

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.