Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Olofsson matchhjälte – för FBK i klassikermötet

Brynäs tog emot Färjestad på hemmaplan en match som laget från Karlstad kunna vinna efter förlängning.
Matchhjälten stavades till Färjestads Jesper Olofsson.

Det blev en jämn match på Gavlerinken Arena.

Redan efter sex minuter tog Brynäs hand om ledningen efter mål av Nicklas Danielsson och klev ut från första perioden med 1-0.

Det tog dock inte lång tid innan Färjestad kvitterade i andra perioden när Sebastian Erixon var framme.

Kvitterade återigen

Men Brynäs återtog sedan ledningen när Joel Kellman tog vara på möjligheten i powerplay och såg till att det stod 2-1.

Drygt fem minuter senare kontrade Färjestad tillbaka när Jesper Olofsson återigen såg till att bortalaget kvitterade.

Den avslutande perioden blev sedan mållös i klassikermöte och matchen fick avgöras med förlängning.

Då var det tillslut den tidigare målskytten Jesper Olofsson som klev fram som matchhjälte och avgjorde för Färjestad.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.