Storstjärnan skadad i förlusten

Publicerad 2018-11-15

Djurgården tappade 2–0-ledning till strafförlust mot Frölunda.

Dessutom skadades storstjärnan Jacob Josefson och tvingades kliva av efter två perioder.

Följ ämnen
Frölunda HC

Både Djurgården och Frölunda slåss om serieledningen och när storstadslagen möttes i kväll var Hovet i närmast slutsålt.

Hemmapubliken fick jubla redan halvvägs in i matchen när Djurgårdens vassa powerplay-formation klev fram.

Jacob Josefson släppte pucken till Daniel Brodin, som i sin tur hittade Jacob Lilja vid förlängda mållinjen och han spelade vidare till Emil Bemström vid bortre stolpen som direktsköt in ledningspucken.

Men kort efteråt höll hela Hovet andan.

Assist för hemvändaren

I en situation när Jacob Josefson tacklade Joel Lundqvist skadade sig Djurgårdens storstjärna och lagkapten och blev, till synes knäskadad, liggandes på isen i plågor.

Han grimaserade sedan illa i avbytarbåset, men drog samtidigt på sig ett personligt straff och tvingades vila i tio minuter.

Josefson återvända till matchen och såg när hemvändande Axel Jonsson-Fjällby spelade över till Jonathan Davidsson som sköt in 2–0-målet i den andra perioden.

Men innan den andra pausvilan hade Frölunda hunnit komma i kapp till 2–2 efter mål av Filip Westerlund och Simon Hjalmarsson.

Klev av

Till den tredje perioden kom aldrig Jacob Josefson ut på isen.

Dessutom smög Jonathan Sigalet ner från sin backplats och fullbordade Frölundas vändning bara 21 sekunder in i perioden.

Men Djurgården lyckades komma tillbaka.

Nyförvärvet Petteri Wirtanen, som gjorde mål i debuten i tisdag, blev målskytt även i sin andra match i Djurgårdströjan.

Han stötte in pucken från nära håll med drygt fem minuter kvar av tredje perioden och tog matchen till förlängning.

Till slut krävdes straffar för att skilja topplagen åt.

Då avgjorde Frölunda när Patrik Carlsson blev enda målskytt av de åtta straffskyttarna.

– Underbart skönt. Det här är en av de tuffaste bortamatcherna i hela ligan och då är det ännu skönare, särskilt med tanke på att vi låg under med 0–2 också, säger Simon Hjalmarsson i C More efter matchen.