Gå direkt till sidans innehåll
SHL

Frölunda vände och vann mot Djurgården

Djurgården ledde med 2-0 men Frölunda vände på matchen och avgjordes med straffar.
Efter en jämn målvaktskamp så var det tillslut Frölunda som kunde vinna matchen.

– Det är den bästa matchen vi har spelat i år. Inte kanske om vi bara ser på vår prestation utan matchen som helhet, säger Frölundatränaren Roger Rönnberg efter matchen.

Tidigare i veckan blev klar Axel Jonsson Fjällby klar för Djurgården.

I kvällens hemmamatch på Hovet så var han redo för spel när Djurgården skulle möta tredjeplacerade Frölunda.

Det började bra för hemmalaget när Emil Bernström efter drygt tio minuter gjorde 1-0 och i början av den andra perioden så utökade man ledningen när Jonathan Davidsson gjort 2-0.

Men sedan gick det tungt för Djurgården.

”Bästa matchen vi spelat i år”

I andra perioden gjorde Filip Westerlund kvällens första mål för Frölunda och drygt sju minuter därefter satte Simon Hjalmarsson kvitteringen i powerplay.

Frölunda fick sedan upp farten efter avanceringen i matchen och i avslutande perioden satte Jonathan Sigalet ledningsmålet.

Med drygt fem minuter kvar av tredje perioden så kvitterade Djurgården genom Petteri Wirtanen efter att ha pressat hårt.

Matchen gick sedermera till förlängning. Med 25 sekunder kvar dömdes det till straff till Frölundas fördel men Ryan Lasch lyckades inte få in pucken.

Frölunda kunde sedan avgöra matchen på straffar efter en riktig målvaktskamp där bortalaget tillslut gick vinnande.

Roger Rönnberg, tränare i Frölunda HC var mycket nöjd med matchens genomförande:

– Det är den bästa matchen vi har spelat i år. Inte kanske om vi bara ser på vår prestation utan matchen som helhet.

En fysiskt tuff match

Det var en match mellan två lag som ville mycket och efter matchen passade Rönnberg på att ge beröm.

– En eloge till domarna som låter det vara fysiskt. Det är en väldigt fysisk match med två lag som vill ta kommandot.

Frölundaspelaren Simon Hjalmarsson höll med om att det var en tuffmatch.

– Det här är en av de tuffaste bortamatcherna. Det känns skönt att vi ändå får med oss de här extra poängen, säger han i C More.