Frölunda förstörde Jonsson-Fjällbys välkomstfest

Uppdaterad
Publicerad

Axel Jonsson-Fjällby var tillbaka i Djurgården hemma mot Frölunda, på ett kokande Hovet. Men stjärnan fick se sitt Dif förlora på straffar.

– Målet är SM-guld, säger han i C More.

Djurgården öppnade bra, och i powerplay i första perioden dunkade Emil Bemström in 1-0. 19-åringens tionde mål för säsongen.

Något senare blev det orolig stämning på Hovet, när Jacob Josefson blev liggande efter att ha delat ut en tackling på Joel Lundqvist. Stjärnan kunde till slut ledas av isen, och efter en stund kunde han spela vidare efter en tid i utvisningsbåset (2+10).

När hemvändaren Axel Jonsson-Fjällby i andra perioden hittade fram till Jonathan Davidsson kom också 2-0, och mycket talade för en hemmaseger.

Men gästande Frölunda hann både reducera och kvittera innan perioden var över. Och i början av tredje tog man också ledningen, när Jonathan Sigalet satte 3-2 för Frölunda. Göteborgarna såg länge ut att hålla ledningen, men med fem minuter kvar kom 3-3 när Petteri wirtanen pressade in kvitteringen.

Mållöst i förlängningen, och straffar fick avgöra. Där blev Patrik Carlsson enda målskytt, och bonuspoängen till Frölunda.

– Skönt att vi får med oss bonuspoängen, säger Simon Hjalmarsson i C More.

– Jag vill spela mitt spel, som förra året här. Och utvecklas ännu mer. Målet är SM-guld, säger Axel Jonsson-Fjällby, som var glad över att vara tillbaka i Djurgården.