Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

SHL

Växjö Lakers bröt Luleås segersvit

Efter förlusten vid förra besöket påbörjade Luleå sin segersvit.

Tre veckor senare ramade Växjö in den sviten genom att vinna även lagens andra möte på småländsk mark denna höst, den här gången med 2–1.

Senast Luleå gästade Växjö, och förlorade, har det mesta gått som på räls för norrbottningarnas del. Laget kom på återbesök med fem raka segrar vilket hade fört dem allra högst upp i den aningen haltande SHL-tabellen.

Den här kvällen fick hemmapubliken se sitt Växjö inta isen fast beslutna att rama in Luleås segersvit. Laget glänste och såg till att Luleås målvakt Joel Lassinantti fick kapitulera en gång under den inledande perioden. Janne Pesonen var spelaren som höll klubban i isen när Tuomas Kiiskinens fina passning kom farande.

Pesonen igen

I den följande perioden tvingades Lassinantti släppa en andra puck förbi sig. Återigen var Janne Pesonen siste Växjöspelare på pucken och återigen var det en strålande passning från Tuomas Kiiskinens klubba som föregick målet. Men delikatessen nummer ett i samband med det målet signerades av backen Joel Persson, som nyligen debuterade i Tre Kronor, då han med en dragning grundlurade sin motståndare innan han lämnade över anfallets avslutning till de finska lagkamraterna. Ett rakt igenom högklassigt anfall av Växjö som slutade med utökad ledning.

Skakades om

Luleå var laget som behövde gå framåt och man kämpade hårt för att hitta nycklarna till att öppna upp det tajta försvar man hade emot sig. Man fick till ett ribbskott i powerplay och med 2.42 kvar att spela kom reduceringen då Petter Emanuelsson spräckte målvakten Viktor Andréns nolla.

Luleås tränare Thomas Berglund satsade allt på ett kort och tog ut målvakten Lassinantti. Man skakade om Växjö en aning men hemmalaget höll undan och tog sin tredje raka seger och klättrar vidare mot toppskiktet i tabellen.