Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Örebro Hockey

Bad om ursäkt: ”Han måste fått hjärnsläpp”

Otäcka scener i Örebro.

Marcus Weinstock åkte på matchstraff efter en ful huvudtackling mot Rögles Ted Brithén. 

– Jag tänkte att han måste fått något hjärnsläpp, säger Brithén.

Efter matchen bad Örebro-spelaren om ursäkt för tacklingen. 

Marcus Weinstock träffar Brithén i huvudet med sin tackling.
Foto: C More
Weinstock fick ett matchstaff.
Foto: C More
Brithén kunde till slut ta sig upp och lämna isen.
Foto: C More

Det stod 1-0 till Rögle när Örebrospelaren Marcus Weinstock en bit in i den andra perioden dömdes till matchstraff. 

Det efter en huvudtackling mot Rögles Ted Brithen, Weinstock kom in sent i tacklingen från sidan och domaren tog direkt beslutet att han skulle få lämna isen. 

– Det här är ett riktigt skitbeslut av Weinstock. Han är ingen full spelare. Men den här tacklingen är skitful, rent ut sagt, säger Sanny Lindström i C More. 

”Måste få bort det här”

– Han kommer in snett i blindside. Vi måste få bort de här tacklingarna. När han och även de övriga spelarna ser det här så kommer de att hålla med om det. Det här kommer att bli tre till fem matchers avstängning, säger han. 

Rögle fick sedan spela fem minuter i Powerplay och lyckades under den tiden utöka ledningen ytterligare till 2-0. 

Taylor Spink kunde sedermera göra Örebros första mål ett par minuter därefter och inför tredje perioden stod det 2-1 till Rögle. 

Men närmre än så kom inte hemmalaget. Rögle vann till slut matchen i Närke med 4-1 och rycker därmed från Örebro i jakten på slutspelsplatser. 

Marcus Weinstock var ångerfull efter matchen.

– Det var ett dåligt beslut och jag är glad att det inte tog så illa. Det var ett dåligt beslut av mig och dumt av mig och dumt att sätta laget i en sådan här situation, säger han.

– Jag försöker sätta en tackling och menar inte att träffa honom i huvudet. Jag vill sätta den i axeln och den träffa olyckligt men ändå så pass bra att han inte skadas och kan spela vidare.

Ted Brithén efter matchen:

– Jag tappade luften och kunde inte ta mig upp. Annars hade jag åkt till båset direkt, säger han.

– Det är tråkigt att det händer. Jag tycker inte att man ska behöva vara beredd på den tacklingen. Men Weinstock har bett om ursäkt. Jag vet att han inte är en sådan spelare. Jag blev lite halvchockad när jag hörde att det var han, fortsätter Brithén.

Vad tänkte du?

– Jag tänkte att han måste ha fått något hjärnsläpp. Och det sa han själv att han hade fått. Men det är inga konstigheter. Jag är bara glad att jag känner mig bra.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.