Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Experten om Goitoms förlängning - och tränarrollen: "Väldig samsyn med Norling"

Allsvenskan

Henok Goitom förlänger sitt kontrakt med AIK - och får en tränarroll i klubben:
C Mores Jon Persson menar att anfallaren klickar bra med Rikard Norling på många plan.
- De är väldigt taktiskt intresserade och verkar ha liknande tankar så det är väl inte jätteförvånande, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

AIK meddelade under torsdagen att man förlänger kontraktet med lagkaptenen Henok Goitom, som var en viktig kugge för laget under guldsäsongen 2018. Avtalet förlängs med ett år för 34-åringen.

- Det är jätteviktigt såklart, han har varit en av deras bästa spelare och dessutom. Så jag tror att det är jätteviktigt. Det är väl utmaningen som svenska lag har litegrann när man vinner guld, att behålla det man har och det som har varit bra. Så jag ser honom som en tung pjäs i deras centrallinje och det är klart att det är viktigt för dem, säger C Mores expert Jon Persson om beskedet.

När Goitoms spelarkarriär tar slut väntar också en roll som assisterande tränare, på ett avtal på två år. 

Annons

- Man har förstått på Norling att de verkar ha en väldig samsyn. Väldigt taktiskt intresserade och verkar ha liknande tankar så det är väl inte jätteförvånande. Men man har ju redan Bartosz Grzelak som redan är assisterande och en stab i övrigt, men det där kan man såklart hitta lösningar på och man kan ju ha fler en assisterande. Henok är nog väldigt intresserad av det så det känns naturligt på det sättet, säger Jon Persson.

- Man förstår när han pratar att han är väldigt intresserad. Sedan har haft sitt projekt (Kista Galaxy) med Bojan (Djordjic) där också. Så det är klart att intresset finns där.

Persson flaggar dock för att det inte är någon garanti att Goitom blir en bra tränare bara för att han varit en bra spelare.

- Jag tror inte att det finns så jättemycket samband mellan att vara en bra spelare och att vara en bra tränare. Det tror jag är helt andra egenskaper egentligen, därmed inte sagt att han inte har det. Men jag tror inte att det hör ihop. Sedan är det klart att han kommer att kunna dra erfarenhet av att han spelat själv och sin långa karriär och att han har haft många olika tränare av olika slag om man säger så med tanke på att han har spelat i olika länder med olika kulturer. Så han har en bra bas, men ska ha stor respekt för steget att bli tränare.

Annons
Publicerad 2018-11-15 kl 16:40

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto