Alisson prisar Achterberg

Bild till nyheten Alisson prisar Achterberg
Liverpools målvaktstränare har fått utstå mycket spott och spe genom åren men lovordas av Alisson.

Nye keepern Alisson Becker har hållit nollan i hälften av sina 16 matcher och bara släppt fem bollar förbi sig i Premier League.

Brassen lovordar tränaren John Achterberg – den 47-årige nederländaren som började jobba med klubbens målvakter 2009 – för den fina starten efter sommarens £65M-övergång från AS Roma.

– Jag är väldigt nöjd. John har inte bara visat sig vara en väldigt bra målvaktstränare, utan också en bra kille, en stor person. Efter att jag kom hit har jag lagt märke till att alla här gillar honom, säger Alisson.

– Han gör mig lugn och avslappnad och vi lär oss av varandras arbete. Jag har satt fingret på ett par områden där jag behöver förbättra mig och han har hjälpt mig.

26-åringen uppskattar också konkurrensen från Simon Mignolet, Kamil Grabara och Caoimhin Kelleher.

– Jag tror att förhållandet mellan en keeper och tränaren behöver ha ett utbyte med mycket tillit. Vi har utvecklat det som ett lag, genom att träna ihop. Jag kommer även väldigt bra överens med de andra målvakterna.

– Grabara och Kelleher är spelare med stor potential, jag lär mig av dem också. Och så har vi förstås Simon Mignolet som varit i klubben under lång tid och har lång erfarenhet från Premier League. Han hjälper mig mycket under både träningar och matcher, avrundar Alisson Becker.

Källa: Liverpoolfc.com


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer