Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Allsvenskan

Förlänger med AIK – får nytt tränartillägg

En AIK-ikon är inte redo att lämna ännu.

FotbollDirekt.se har tidigare rapporterat om att Henok Goitom förlänger sitt kontrakt med ett år.

SportExpressen kan nu berätta att guldhjälten inte bara förlänger kontraktet – efter spelarkarriären kommer Goitom att bli assisterande tränare i klubben.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN

I söndags säkrade han sitt första SM-guld.

Henok Goitom, 34, har under säsongen varit lagkapten för det AIK som säkrade sitt första guld sedan 2009.

När bucklan skulle lyftas i Kalmar så gav Goitom lagkaptensbindeln till Nils-Eric Johansson - till publikens stora jubel.

– Nisse har gjort mycket för den här klubben. Han har gjort mycket. Vi kommer minnas honom som en av de stora, sa Goitom efteråt.

Goitom har noterats för tolv mål under säsongen och varit AIK:s offensiva referenspunkt och bästa målskytt. 

Henom Goitom förlänger med AIK

Därtill har han suttit på ett utgående kontrakt, vilket har föranlett spekulationer om framtiden. 

Men nu står det klart att guldhjälten förlänger sitt kontrakt med ett år. FotbollDirekt.se har sedan tidigare rapporterat om nyheten.

SportExpressen kan berätta om samma uppgifter – och att Goitom dessutom erbjuds en roll som assisterande tränare i AIK efter spelarkarriären. 

Goitom anslöt till AIK i augusti 2012 och har spelat i AIK sedan dess, med undantag för två kortare sejourer i Getafe och San José Earthquakes. 

Henok Goitom blir tränare i AIK

Nyheten bekräftades under torsdagen av AIK via hemsidan.

"Förlängningen görs med ett avtal på ett plus två år, där år ett är som spelare i AIK och de två efterföljande åren är som assisterande tränare i AIK:s herrlag", skriver klubben.

– Det känns fantastiskt att vi är överens om en lösning där vi säkerställer att vi tillsammans ska arbeta med att få ut det bästa av Henoks egenskaper och personlighet på såväl kort som på lång sikt både som spelare och som ledare, säger sportchef Björn Wesström.

Henok Goitom är själv nöjd med lösningen.

– Att vinna SM-guld med AIK som lagkapten är utan tvekan det största som har hänt i min spelarkarriär. Att få fortsätta den glädjen med att förlänga mitt kontrakt i klubben som ligger mig närmast om hjärtat och att det finns en fortsättning inom AIK efter spelarkarriären gör mig både hedrad och stolt, säger han till klubbens hemsida.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.