HockeyNews
PLUS

Nyförvärvet inte nöjd – trots målformen

(5004) Julius Junttila
Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

Publicerad: 15 november 2018

Växjö har gjort 15 mål på de fyra senaste matcherna.

En av nycklarna till att målskyttet lossnat lite är att nyförvärvet Julius Junttila har börjat producera – men finländaren är ändå inte helt nöjd.

– Det går åt rätt håll, men jag kan fortfarande spela bättre, säger Junttila.

Presenteras i samarbete med ATG

Växjö har blandat och gett en hel del under säsongsinledningen och en stor anledning till det är lagets offensiva spel. De regerande mästarna är fortfarande det lag i ligan som har gjort minst antal mål (33 stycken), men i de senaste matcherna har de lossnat något. Smålänningarna har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och har på dessa gjort 15 mål. 


En av spelarna som visat vägen är Julius Junttila, 27, som på dessa fyra matcher svarat för fyra poäng, tre mål och en assist, och den finske forwarden får mycket beröm av tränaren Sam Hallam.


– Han har kommit in i vårt sätt att spela, och har producerat på en fantastisk nivå i de senaste matcherna. Vi hade en period där vi gjorde lite mål, men han har varit en faktor som gjort att vi vänt runt på det, säger Växjötränaren Hallam.


Julius Junttila imponerade stort förra säsongen. Han gjorde 52 poäng på 53 matcher i den finska ligan, och tog plats i den finska OS-truppen. Han gick därefter till Sibir Novosibirsk, men tiden i KHL blev inte som han tänkt sig. Han var poänglös efter fem matcher och skrev då, i mitten av september, på för Växjö. Även där fick han en tuff start och på de sju första matcherna noterades han för endast en assist, och fick mindre och mindre speltid.


– Det är alltid svårt när man kommer som ny och försöka visa upp sina kvalitéer. Och jag kom från en tuff tid i Ryssland, säger Junttila.


Hur jobbade ni för att försöka vända det?


– Jag pratade lite med Sam. Vi pratade om vad jag behövde förbättra och vad jag behövde göra för att få mer istid. Jag har fortsatt kämpa på och försökt göra mitt bästa. Inget speciellt, säger Junttila.


Därefter har det lossnat lite för den finske forwarden. På de sju senaste matcherna har han gjort sju poäng, fördelat på tre mål och fyra assist.


– Jag spelar lite bättre nu än när jag kom. Det går åt rätt håll.


– Men jag kan fortfarande spela bättre, säger Junttila.


Vad är det du tänker på då?


– I anfallszon kan jag hålla pucken lite bättre, det är en av mina styrkor och det är en av sakerna jag absolut kan jag göra bättre, säger Junttila.


Växjö ställs i kväll mot serieledande Luleå. En klubb Junttila representerade för två år sedan. Då svarade han för 10 poäng (3+7) på 35 matcher. Junttila hoppas att han och hans lagkamrater ska fortsätta producera framåt.


– Precis som för mig personligen tycker jag att lagets spel går åt rätt håll, säger Junttila

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS