Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

TV: MFF klara för Europa League – vann mot Elfsborg efter nya mål av Rosenberg-Antonsson

Allsvenskan

MALMÖ. Hammarby tappade poäng i Östersund och Malmö FF vann mot Elfsborg (2-0), och därmed gick MFF om Hammarby i sista omgången. Det innebär att MFF får chans att spela i Europa för sjätte gången på sju år. 

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Säsongen skulle avslutas som den inleddes, med Malmö FF mot Elfsborg. Ett MFF som skulle gå för sista Europa League-platsen, och ett Elfsborg som inte hade mycket att spela för mer än att försöka komma före exempelvis IFK Göteborg. 

MFF valde att rotera i startelvan och startade med bland annat Franz Brorsson, Romain Gall, och Egzon Binaku, och hade starkast grepp om matchen i inledningen. Anfallsduon med Marcus Antonsson och Markus Rosenberg var inblandad i flera saker framåt, som de varit ofta mot slutet, men närmast mål i första halvlek var Elfsborg.

Stefan Ishizaki sköt från distans, träffade ribban, och bollen studsade ner i backen. 

Annons

- Godkänt, men vi saknade det lilla sista. Vi skapade fyra-fem stora lägen. Det gäller att få dit det, sa MFF:s assisterande tränare Olof Persson till C More i halvtid.

MFF började också att växla upp i andra halvlek och kom också till fler avslut. 1-0-målet kom till slut efter en hörnvariant. Anders Christiansen och Egzon Binaku körde en kort hörna, och Christiansen hittade in till Markus Rosenberg som passande fick vara den som gjorde 1-0, två dagar efter beskedet att han fortsätter karriären över 2019. 

Siffran ökades på till 2-0 med knappt en kvart kvar av matchen. MFF vann boll högt, och till slut fick Arnor Traustason fram bollen till en helt fri Marcus Antonsson. Åter ett mål i andra halvlek för MFF, som är laget som har gjort flest mål i andra halvlek av alla allsvenska lag i år, 35 stycken.

Annons

Hammarby tappade också poäng i Östersund, och MFF slutade till slut trea i allsvenskan trots alla problem under våren. MFF tog sig in i topp-3 för första gången i den sista omgången, och Hammarby ramlade ur topp-3 för första gången sedan omgång ett.

- Vi är ett oerhört starkt lag och vi lyckas plocka fram det när det krävs. Tre poäng och det är viktigaste är att vi säkrar Europaplatsen, säger Marcus Antonsson till C More efter matchen.

I och med IFK Göteborg vann mot Örebro SK så tappade Elfsborg en placering i tabellen, från plats elva till plats tolv. 

Malmö FF: Dahlin – Brorsson, Nielsen, Safari – E.Larsson, Christiansen (68'), Lewicki, Gall (62'), Binaku – Rosenberg (85'), Antonsson

Inhoppare: Traustason (62'), Bachirou (68'), Strandberg (85')

IF Elfsborg: Stuhr Ellegaard – Holst, G.Henriksson, J.Nilsson, Kaib – Frick (81'), Ishizaki, Holmén (74'), Gojani, Lundevall – Prodell (81')

Annons

Inhoppare: Dyer (74'), Kabashi (81'1), J.Karlsson (81')

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik

Allsvenskan

Toppstriden

# Lag S V O F +/− P
1 Malmö FF Champions League-kval 3 3 0 0 10 9
2 Djurgårdens IF Europa Conference League 3 2 1 0 5 7
3 Mjällby AIF Europa Conference League 3 2 1 0 4 7
4 Hammarby IF 3 2 0 1 3 6
5 IK Sirius 3 2 0 1 2 6
6 Halmstads BK 3 2 0 1 -1 6
7 AIK 3 1 2 0 1 5
Publicerad 2018-11-11 kl 16:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto