Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

LOS ANGELES. Skadelistan är lika lång som ett matchprogram, men det hindrar inte Vancouver Canucks från att fortsätta skrälla i NHL.

För första gången på nio år gjorde man åtta mål i en match.

Dessutom i Boston av alla ställen.

När Elias Pettersson tog en målledig kväll klev 33-årige Loui Erikson fram med två fullträffar.

- Skönt att få sätta två och äntligen få lite utdelning, säger han efter 8-5-segern över Bruins.

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Loui Eriksson jublar efter ett av sina två mål i natt.

Ja, vilken match det blev i TD Garden.

Det stod 1-1 efter den första perioden när allt brakade loss under mittenperioden med åtta mål, fem för Canucks och tre från hemmalaget.

- Det var en väldigt konstig match. Många mål. Skönt att vi vann. Vi har gjort det bra hittills med att hitta sätt att vinna matcher. Får hoppas att det fortsätter så, säger Loui.

Han hade bara hittat rätt en gång under de 16 första seriematcherna i höst.

Men nu lossnade det, alltså.

Eriksson trixade in en backhand från en position vid den förlängda mållinjen efter 7.02 av den andra perioden sedan det utbrutit kalabalik framför Bostonmålvakten Jaroslav Halak.

Loui styrde sedan in 4-3 på ett backskott från Ben Hutton efter 13.23.

Efter den fullträffen blev Halak utbytt mot Tuukka Rask sedan han hade släppt in fyra mål på elva skott.

Loui var sedan med och assisterade till Erik Gudbrandsons 6-4-målmed 34 sekunder kvar av perioden.

Sedin gjorde hattrick senast

Senaste gången Vancouver gjorde åtta mål i en seriematch i NHL var den 14 november 2009, då man bortabesegrade Colorado med 8-2.

Henrik Sedin gjorde sitt första hattrick i Canucks i den matchen.

Vancouver är ligans största skrällgäng så här långt, inte minst med tanke på att man har många ordinarie spelare skadade just nu.

Eller vad sägs om den här sjukjournalen: Ander Nilsson, Alexander Edler, Sven Baertschi, Brandon Sutter, Brock Boeser, Jay Beagle och Thatcher Demko.

Flera av nyckelspelarna, med andra ord.

Boeser, som var lagets poängkung förra säsongen, lämnade den pågående turnén österut under onsdagen och flög hem till Vancouver för att få en ljumskskada omsedd.

Loui Eriksson inledde nattens match i en kedja med Elias Pettersson och Nikolaj Goldobin, men avslutade med Bo Horvat och Tim Schaffer, som kedjekamrater.

- Ja, det stämmer. Vi flyttade om lite i formationerna under matchen, säger Loui.

Elias Pettersson uppe på 17 poäng

Horvat utnämndes till banans bäste spelare med sina 4 poäng, 2 mål och 2 assist, före Bostons Jake DeBrusk och Loui Eriksson.

Elias Pettersson fortsätter göra poäng som rookie i NHL. Han hade en assist i natt.

Det betyder att 19-åringen fått ihop 17 poäng, 10 mål och 7 assist, på sina elva första matcher i Vancouver.

Elias har gjort 7 poäng, 4 mål och 3 assist, på de tre senaste matcherna. Alla på bortaplan.

Se fler höjdpunkter på viafree.se – och matcherna LIVE eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.