TV: Ajeti räddade kryss med frispark på övertid - AFC klart för allsvenskt kval

AFC Eskilstuna var illa ute - men säkrade allsvenskt kval.
Detta efter frisparksmål av Bajram Ajeti i 96:e minuten till 2-2.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

AFC Eskilstuna hade inför kvällens möte Frej chans att säkra tredjeplatsen i tabellen och därmed kval till spel i allsvenskan nästa säsong. I och med att Örgryte slog Halmstads BK tidigare i dag, så hade nu laget saken än mer i egna händer.

Men det blev i stället dubbla kallduschar i första halvlek. Joakim Runnemo ordnade i den 35:e minuten 1-0 och strax före halvtid var det 2-0. När Täbylaget sedan blev tilldelat straff i inledningen av andra halvlek, så trodde nog många åskådare att saken var klar, en förlust in på kontot för AFC, men Runnemo missade i stället straffen och det blev match igen.

Annons

AFC Eskilstuna fick nytt hopp och fortsatte att gå framåt, vilket också gav utdelning. Först reducerade sommarförvärvet Bajram Ajeti i den 57:e minuten till 1-1 och därefter slog han till igen i den sjätte övertidsminuten på frispark till 2-2.

Ajetis dubbel gav därmed ett kryss och en poäng, vilket innebär att AFC nu har fyra poäng ner till Örgryte på tredjeplats och HBK på fjärdeplats med en omgång kvar av säsongen.