Mål och assist av Zlatan – på konstgräset

Nya poäng när Galaxy närmade sig slutspel

Uppdaterad 2018-10-22 | Publicerad 2018-10-21

Zlatan Ibrahimovic är på god väg att ta sitt LA Galaxy till slutspel.

Mot Minnesota United gjorde svensken ett undantag och spelade på konstgräs.

Det ledde till ett mål och en assist i 3–1-segern.

– Jag kom, jag vann, jag lämnade, det är minnet de kommer få, säger Zlatan efter matchen.

Zlatan Ibrahimovic brukar inte spela på konstgräs. Det sliter för mycket på rygg och knän. Svensken hade bara gjort det i totalt femton minuter inför nattens möte med Minnesota United, där det krävdes ett undantag.

För att ha en chans på slutspel behövde Galaxy två raka segrar i grundseriens avslutning. Därför fanns Ibrahimovic med från start mot Minnesota.

Och efter en halvtimme utmärkte han sig. Högerbacken Rolf Feltscher slog inlägget som lämnade Ibrahimovic helt ensam framför mål. Han nickade bekvämt in ledningsmålet, hans 22:a i ligan, vilket befäster andraplatsen i skytteligan.

”Kom för min skull”

I öppningen av andra halvlek var Ibrahimovic inblandad i den mesta av gästernas offensiv. Han fick ingen assistpoäng på Ola Kamaras 0–2, men däremot på trean när han chippade fram bollen till Romain Alessandrini som volleybombade in den.

Matchen slutade 3–1.

– Det var en fantastisk stämning, men alla höll på oss. Vart vi än åker får vi det här stödet, säger ”Ibra” efteråt.

– Det var en tuff match. Vi mötte ett bra lag. Att spela borta inför 50 000... men som jag sa, de kom hit för mig, för oss, och inte för dem. Vi fick dem att njuta, så jag tror att de är nöjda, precis som vi. Det är inte lätt att spela under sådan här press. Killarna ska ha all eloge för vi gör det bra, fortsätter han.

Segern förde upp LA Galaxy på 48 poäng, en efter Real Salt Lake som förlorade med 0–3 mot Portland Timbers. Ovanligt nog för en serie är Salt Lake färdigspelade nu, vilket innebär att förutsättningarna är glasklara för Zlatan och hans lag.

Seger mot Houston Dynamo nästa söndag tar dem till slutspel.

Eller som Zlatan själv uttryckte det:

– Nästa vecka: Ännu en uppgift och ännu ett uppdrag slutfört.

Zlatan Ibrahimovic gjorde sitt 22:a mål i MLS