Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Marcus Ericsson

Kan få poäng – efter rivalernas regelbrott

Marcus Ericsson blev poänglös i USA:s grand prix.

Men nu kan svensken tilldelas VM-poäng - i efterhand. 

Två förare riskerar nämligen att diskas, uppger Sky Sports.

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: DARRON CUMMINGS / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: PIXATHLON/REX / PIXATHLON/REX/IBL REX FEATURES

Både Force Indias Esteban Ocon (åtta i mål) och nian Kevin Magnussen (Haas) kallades till domarna efter loppet. De båda misstänks ha använt för mycket bränsle under loppets gång.

Om de skulle anses skyldiga skulle det innebära att Marcus Ericsson flyttas från tolfte till tionde plats i slutställningen - vilket skulle innebära nya VM-poäng för svensken. 

Längre upp i fältet utspelade sig ett stort drama i kampen om VM-titeln under loppet. Lewis Hamilton hade chansen att säkra sin femte VM-titel efter en miss från Ferrari, men fick nöja sig med en tredje plats samtidigt som titelrivalen Sebastian Vettel blev fyra. Vann gjorde Kimi Räikkönen, finländarens första seger på drygt fem år. 

Hamilton får en ny chans att säkra titeln redan nästa helg, i Mexikos grand prix. 

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.