Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

TV: Falkenberg missade chansen till uppflyttning – AFC vann måstematchen

Superettan

Både Falkenberg och Helsingborg hade gått upp om Falkenberg slog AFC Eskilstuna.
Men istället gjorde Anel Rashkaj matchens enda mål när AFC tog en viktig seger i toppstriden.

Foto: Bildbyrån

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Vid en seger för tabelltvåan Falkenberg mot tabelltrean AFC Eskilstuna skulle hallänningarna säkra uppflyttning till nästa års allsvenska. Dessutom skulle också Helsingborg bli klara för uppflyttning.

Men trots att Falkenberg pressade på bra från början, med sju raka hörnor från början av matchen, var det AFC som gjorde första målet.

När AFC fick sin första hörna blev Christian Miljevic helt fri i straffområdet och avslutade på volley. Bollen styrdes på en Falkenbergsförsvarare och målvakten Hampus Nilsson fick den i huvudet. På returen var Anel Rashkaj först på bollen och stötte in ledningsmålet.

Annons

Rashkaj kunde dessutom blivit tvåmålskytt när han bara skulle raka in ett inspel av Samuel Nnamani men istället träffade stolpen.

Falkenberg fick två chanser att ta sig tillbaka in i matchen. Först hade de en farlig chans på en frispark som AFC-målvakten Curci lämnade en farlig retur på, men Falkenberg fick inte in bollen.

På tilläggstid blev Egbuchunam helt fri framför mål på ett precist inlägg från vänster, men Egbuchunam kunde bara få en tå på bollen och Curci gjorde en fin räddning och säkrade segern för AFC.

- Vi vet att det är svårt att göra mål på oss och inte ens det laget som gjort flest mål i Sverige gör mål på oss här i dag, säger AFC-försvararen Alexander Michel Melki efter matchen i C More.

Segern betyder att AFC knappar in på Falkenberg och nu är fyra poäng bakom inför de tre sista omgångarna. Helsingborg toppar serien med 58 poäng, Falkenberg är tvåa med 55 och AFC är trea med 51 poäng.

Annons

Startelvor:

AFC: Curci - Michel Melki, Michel Melki, Tsiskarisze - Kojic, Åstedt, Rashkaj, Hodzic - Miljevic, Nnamani, Ali

Falkenberg: Nilsson - Karlsson, Karlsson, Brink Joza, Englund - Carlsson, Kwakwa, Björkengren, Östlind - Egbuchunam, Söderström

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2018-10-21 kl 16:55

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto