Svarar på djurgårdarens psykning: ”På söndag är vi inte vänner”

Alexander Milošević om att möta Omar Eddahri i ett derby

Publicerad 2018-10-21

Omar Eddahri förvarnar AIK-spelarna att ”de kommer slaktas” i derbyt.

Kompisen Alexander Milošević tar djurgårdsmittfältarens utspel med ro.

– Jag är glad för hans skull. Men på söndag är vi inte vänner, säger AIK-försvararen.

Följ ämnen
AIK Fotboll

AIK är åtta poäng före Hammarby och IFK Norrköping i den allsvenska tabellen.

Under söndagseftermiddagen ställs Gnaget mot en annan lokalrival, Djurgården. Förutom ett rent Stockholmsderby innebär det även en vänskapsduell mellan Alexander Milošević och Omar Eddahri.

Alexander Milošević

Den förstnämnde, Milošević, återvände från Turkiet inför säsongen och är given i det AIK-försvar som än så länge endast har släppt in 14 baklängesmål.

”99 procents chans att jag lämnar”

– Det känns som att jag har gjort en jävligt bra säsong och det var hela grejen med att komma hem. Att visa för alla... Folk tror att, bara för att man inte fick spela i Besiktas, så har man tappat allt. Så var det absolut inte. Jag var fortfarande hungrig på fotboll, säger Alexander Milošević.

Kontraktet med AIK sträcker sig över resten av året. Därefter lär mittbacken ha en del intressenter att välja bland.

– Vi skrev ett år för att jag och AIK hade en plan. Man ska aldrig säga aldrig i fotboll men det är 99 procents chans att jag lämnar efter säsongen, säger Milošević.

– Men nu är det bara fokus på den här säsongen, jag ville inte ens höra något i somras. Det var samma sak när jag kom hit. Frågar du Björn (Wesström, sportchef) om mina lönekrav så hade han nog kunnat ta in fem stycken Alex och ändå legat under den ekonomiska ribban, om man säger så. Det var inga höga krav jag hade.


”Har aldrig sagt det där”

Kompisen Eddahri skrev å sin sida på ett korttidskontrakt med mittenplacerade Djurgården så sent som i somras.

När Sportbladet träffar mittfältaren så är han extra taggad på att få ställas mot just Milošević.

– Han säger att AIK ska slakta oss, men jag tror att vi slaktar dem. Vi får se vem som slaktar vem. Det blir en rolig match, säger Eddahri och tillägger att vännen kommer få det jobbigt på höger mittbacksplats.

Alexander Milošević skrattar bara när han får höra Eddahris psykningar.

– Jag har aldrig pratat med honom om att nån ska slakta den andra, hävdar Milošević.

– Det är hans time to shine nu, tid i rampljuset. Han passar på, det är kul för honom.

Hur mycket snackar ni fotboll med varandra?

– Jag fikade med honom i går faktiskt. Klart det blir mycket fotboll så... Det är kul att han har mycket självförtroende.

De växte båda upp i förorten Rissne, en mil nordväst om centrala Stockholm.

– Jag har mött honom många gånger när vi har spelat fotboll på gården så jag kan honom ganska bra. Det är kul för honom, hans första derby. Jag är väldigt glad för hans skull. Men på söndag är vi inte vänner, säger Milošević.

”De som står i vägen får flytta på sig”

Mittbacken har en tydlig idé om varför guldet, med fem omgångar kvar att spela, ligger inom nära räckhåll för AIK. Även om segern inte kommer tas ut i förskott.

– Visst det är åtta poäng, men ser jag någon som slappnar av på träningen, då får de höra det. Det är samma sak hos mig själv, min största kritiker är jag själv. Gör jag en dålig träning, så finns det ingen som är så arg som jag, säger Alexander Milošević.

– Ligger man alltid på en hög nivå, har höga krav, så tar man med sig det i matcherna också. Den höga kravbilden som vi har haft på vårt lag i år är troligtvis anledningen till varför det har gått så bra. Slappnar vi av kan något lag komma bakifrån.

Milošević tystnar lite innan han avslutar:

– Jag kom hem för att vinna guld med AIK och det är mitt mål. De som står i vägen för det får flytta sig åt sidan.