Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Handbolls-EM

Vännerna: ”Fruktansvärt – det är oerhört sorgligt”

Hon närmade sig comeback och drömde om spel i EM.

Då återupprepades mardrömmen.

Och de norska landslagsstjärnorna lider med superstjärnan Nora Mörk.

– Det är fruktansvärt, oerhört sorgligt, säger Veronica Kristiansen till VG. 

Foto: BILDBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det var i februari som världsspelaren Nora Mörk drog korsbandet. Under året har 27-åringen tränat för att ta sig tillbaka till handbollsplanen och målet var inställt på spel i EM i Frankrike i december. 

Då kom nästa bakslag.

Under en träning med det ungerska klubblaget Györ skulle Mörk testa ett skott då hon åkte på en ny knäskada. Drömmen om EM krossades och nu har Mörk opererat knät – för åttonde gången i karriären.

– Det är fruktansvärt, oerhört sorgligt. Jag unnar henne inte det här, säger EM-aktuella klubbkamraten Veronica Kristiansen till VG. 

Vännerna om Nora Mörk: "Försöker stötta henne”

Kari Brattset fyller i:

– Det är svårt att veta vad man ska säga. Man blir tom på ord. Det suger verkligen. Vi såg hur hon började skina upp och allt såg väldigt bra ut. Alla i laget såg fram emot att hon skulle komma tillbaka, säger hon.

Nu väntar ytterligare sex månaders rehabilitering för Mörk, som har vunnit tre EM-guld, ett VM-guld och ett OS-brons. Bästa vännen Stine Bredal Oftedal lider med Mörk.

– Vi försöker stötta henne, men det är inte alltid det hjälper att säga så mycket. Kanske mer att få henne att tänka på andra saker och vara där för henne. Det tror jag är det viktigaste, säger Bredal Oftedal och fortsätter:

– Det är ett jättestort tapp för oss. Hon har kvalitéer som man inte hittar någon annanstans och är en av de allra bästa spelarna.


Handbolls-EM spelas i Frankrike 29 november till 16 december.

Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.