Jonas Jerebko fick spela drygt sex minuter i sin första NBA-match för Golden State Warriors Foto: TT Nyhetsbyrån

Jerebko debuterade för mästarna i natt: ”Riktigt kul”

Uppdaterad
Publicerad

Jonas Jerebko spelade sex minuter och tog tre returer när han i natt gjorde sin första NBA-match med mästarlaget Golden State Warriors.

– Jag visste inte om jag skulle spela eller inte så det var riktigt kul och känna på det. Nu är det bara att göra sig redo för mer, säger Jerebko till SVT Sport.

Golden State, Jerebkos fjärde NBA-klubb, vann premiären hemma mot Oklahoma City Thunder med 108–100 och som vanligt var det lagets storstjärnor som visade vägen.

–  Det känns kul och vi fick vinsten vi ville ha, säger Jerebko.

Svensken kom in i den fjärde perioden. Då var det jämnt, men när Jerebko klev ut efter sina sex minuter ledde Oakland-laget med sex poäng.

– Jag tycker att jag spelade stabilt. Jag försökte inte göra något svårt utan försökte bara spela mitt spel, ta returer, spela försvar och försöka spelet komma tilll mig. Jag är redo för fler minuter.

Stephen Curry gjorde 32 poäng, flest av alla på planen, och Kevin Durant gjorde 27. Jonas Jerebko gick poänglös av banan.

I nästa match väntar Utah för mästarlaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.