Gruppsegrare i CHL
Publicerad: 2018-10-16
CHL
Frölunda HC besegrade än en gång danska Ålborg Pirates och vann därmed Grupp A i Champions Hockey League. Lottning om vårt åttondelsfinalmotstånd sker på fredag kl 12.

ÅLBORG | Gruppspelet i Champions Hockey League 2018/19 är framme vid sitt slut och sist ut som motståndare för Frölunda HC:s del stod danska Ålborg Pirates - ett lag man besegrade i Frölundaborg för en vecka sedan med 6-0. I Bentax Isarena denna tisdag inledde Frölunda piggt och kunde gå ut i första paus med en 2-0-ledning efter att i synnerhet en spelare stuckit ut lite extra.
Efter att Chay Genoway följt med upp i ett anfall, blivit serverad av Ryan Lasch och prickskjutit in ledningspucken skulle Lasch på ett magnifikt vis ge Simon Hjalmarsson öppet mål - vilket Värnamosonen inte missade. Lasch skulle senare, bara 20 sekunder in i mittenakten, också frispela Joel Lundqvist i slottet, som med ett distinkt handledsskott satte 3-0 och gav den amerikanske kedjekamraten sin tredje assist i matchen - och totalt 10:e assistpoängen i CHL 2018/19.

Frölunda behövde inte stå för någon större ansträngning denna afton, utan kunde med klar marginal och ganska enkelt besegra danskarna. Jonathan Sigalet satte upp en snabb kontring med en lång pass till Samuel Fagemo vars pass till Ponthus Westerholm förvaltades med ett direktskott i mål och 4-0 var ett faktum med knappt halva matchen spelad.

Nästa anhalt: slutspel

Efter sex raka matcher på bänken ställdes Johan Mattsson emellan stolparna och gjorde det stabilt i en något lurig match. Ålborg skulle dock lyckas spräcka nollan, när Mikkel Højbjerg i numerärt överläge satte en 4-1-reducering. Mycket närmre skulle man dock inte komma, utan det var Sebastian Stålberg som fick sista ordet när han rakade in en retur efter en fin prestation av Tim Söderlund.

I gruppens parallellmatch mellan Vienna Capitals och ZSC Lions Zürich så var Zürich tvunget att vinna med tre mål fler än Frölunda för att vinna gruppen - men 6-2 räckte inte för schweizarna, utan Frölunda plockade därmed hem gruppsegern i denna upplaga av Champions Hockey League.
På fredag kl 12 lottas våra motståndare i åttondelsfinalen fram. Vi kommer ställas emot en grupptvåa, med det enda undantaget att vi inte kan ställas emot vår gruppkollega Zürich.

Nästa hemmamatch äger rum på torsdag, då vi gästas av Luleå HF i Scandinavium. Matchstart är 19:00 och biljetter köper ni via den här länken.

Matchstatistik

Ålborg Pirates - Frölunda HC 1-5 (0-2, 1-2, 0-1) Skott: 23-32 (8-12, 11-11, 4-9)
PIM: 6-6 (2-0, 0-6, 4-0)
Publiksiffra: 1’774 åskådare

Period 1
0-1 (6:33) | Chay Genoway (Ryan Lasch, Gustav Lindström)
0-2 (12:04) | Simon Hjalmarsson (Ryan Lasch, Joel Lundqvist) PP1

Period 2
0-3 (20:20) | Joel Lundqvist (Ryan Lasch, Mats Rosseli Olsen)
0-4 (28:24) | Ponthus Westerholm (Samuel Fagemo, Jonathan Sigalet)
1-4 (31:22) | Mikkel Højbjerg (Martin Højbjerg, Julian Jakobsen) PP1

Period 3
1-5 (45:46) | Sebastian Stålberg (Tim Söderlund)

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Johan Gustafsson)

Chay Genoway - Gustav Lindström
Jonathan Sigalet - Jacob Moverare
Viktor Ekbom - Anders Grönlund
Kristoffer Gunnarsson

Mats Rosseli Olsen – Joel Lundqvist - Ryan Lasch
Max Friberg - Linus Nässén - Lucas Raymond
Tim Söderlund – Simon Hjalmarsson – Sebastian Stålberg
Samuel Fagemo - Pathrik Westerholm - Ponthus Westerholm
Jonatan Lundin Andersson

Efraim Larsson