Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ryan Lasch

Tre assist från Lasch säkrade gruppsegern

Ryan Lasch svingade sitt trollspö tre gånger.

3–0 till Frölunda mot Ålborg redan i början på den tredje perioden – och matchen var avgjord.

Efter 5–1 mot den danska klubben vann Frölunda sin grupp i CHL.

Ryan Lasch.

Frölunda vann hemma med 6–0.

Att det bara några dagar senare skulle bli seger även borta mot Ålborg var ingen överraskning.

Ryan Lasch styrde spelet

Den som styrde spelet fram till den ointagliga 3–0-ledningen var, som så många gånger förr, spelgeniet Ryan Lasch.

Vid 1–0 efter 6.33 satte amerikanen upp kanadensaren Chay Genoway, som kom i fart och otagbart sköt ledningsmålet.

När Frölunda gjorde 2–0 hade danskarna en man utvisad. Ryan Lasch hittade elegant Simon Hjalmarsson som vid bortre stolpen bara kunde sätta klubben till pucken för att bli målskytt. Då hade det gått 12.04.

3–0 kom efter bara 20 sekunder i tredje perioden. Ryan Lasch passade till radarkompisen Joel Lundqvist som elegant drog in pucken.

Tio assist av Lasch i CHL

Ryan Lasch hade därmed gjort tio assist på de sex gruppmatcherna i CHL. Däremot väntar både han själv och lagkamraterna på det första målet i den internationella turneringen.

Frölunda hade inga problem att hålla undan och även öka på ledningen.

Ponthus Westerholm drog in fyran, Sebastian Stålberg petade in det femte målet på en retur sedan Tim Söderlund prickat ribban.

Däremellan gjorde Ålborgs bäste spelare Mikkel Höjbjerg danskarnas tröstmål när Simon Hjalmarsson var utvisad.

Frölunda, som vann CHL både 2016 och 2017, är nu färdiga att slåss om en ny titel när slutspelet drar i gång.