HockeyNews
PLUS

Sportchefen dementerar flyttryktet

(4445) Lucas Elvenes/Chris Abbott
Bildbyrån

Publicerad: 16 oktober 2018

FacebookXWhatsApp

Först avslöjade Helsingborgs Dagblad att Lucas Elvenes och tränaren Cam Abbott hamnat i konflikt, sedan rapporterade Expressen att forwarden skulle vara nära SHL-konkurrenten Frölunda. Nu förnekar Rögles sportchef Chris Abbott flyttryktet. 

– Den här gången kan jag verkligen bekräfta för dig att det inte stämmer, säger han till HockeyNews.se. 

Rögle har haft en skakig säsongsinledning både på och utanför isen. Under måndagen avslöjade Helsingborgs Dagblad att stortalangen Lucas Elvenes hamnat i konflikt med lagets tränare Cam Abbott. Några timmar senare kunde Expressen rapportera att Elvenes var nära SHL-konkurrenten Frölunda. 

När HockeyNews.se får tag i Rögles sportchef, Chris Abbott, dementerar han flyttryktet. 

– Jag brukar inte kommentera grejer om våra spelare eller vilka lag som är intresserade, men den här gången kan jag verkligen bekräfta för dig att det inte stämmer, säger han.

Vad är det som har hänt mellan han och Cam?

– Det är ingenting som behöver diskuteras i media. Jag är glad att ha Lucas motiverad och med i lineupen på torsdag. Det är det enda jag kan säga, säger han. 

För tillfället är det bara amerikanen Matt Anderson samt stjärnvärvningen Mattias Sjögren som är utanför laget på grund av skador. Chris Abbott har tidigare berättat att han tänker ersätta den förstnämnde. 

– Jag kollar på olika möjligheter över hur vi ska göra det. Han var en av våra toppspelare inför säsongen, så det är klart oerhört tufft att ha honom borta. Jag ser fram emot att hitta hans ersättare, men också att Mattias Sjögren ska komma tillbaka, säger han.

Sjögren har varit i full träning i två veckor. När är han redo för spel?

– Vi hoppas han känner sig redo snart, men fram till det datumet kommer jag inte gissa när han kan vara tillbaka. Förhoppningsvis är det snart, säger han.

När kan en ersättare vara på plats till Matt Anderson?

– Jag vill inte diskutera över när och hur. Vi behöver en ersättare till Matt, men när det blir klart vet man inte. Det kan vara om en vecka, men det kan också vara om en månad, säger han. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)